Възможно ли е всеки ден да бъде изпълнен с нежни чувства, ласки и любов? 14-ти февруари не е единственият ден от годината, когато е прието да се разтопите в обятията на любимия човек под звуците на добре позната мелодия. Защо не превърнете днешната вечер в по-специална и то само благодарение на някоя песен, вкусна вечеря и романтична песен? Коя да бъде тя?

Очертава се незабравима вечер с много свещи, нежност и любимите ни любовни песни за всички времена. Настанете се удобно, дръжте наблизо чашите с вино и се отдайте на красивата музика. Ето и класация на 10-те любовни песни, които никога няма да остареят.

Roxette – It must Have Been Love (1990)

Годината е 1990. Ричард Гиър и Джулия Робъртс ни завладяват от екрана с една от най-вълнуващите любовни истории. А песента... е, тя е любима класика.

Whitney Houston – I Will Always Love You (1992)

Безспорен фаворит сред романтичните песни, която и до ден днешен се свързва с голяма любов, огромни емоции и незабравима певица. Посланието, което изпраща песента, е едно от най-добрите, които можете да предадете на любимия човек.

Barbra Streisand – Woman in Love (1980)

Песента е написана от Робин и Бари Гриб, но заслугите за огромния успех на парчето са изцяло на Страйсънд. А и кой не би се досетил, все пак тя е едно от големите имена на артистичната сцена в продължение на десетилетия.

Queen – Crazy Little Thing Called Love (1980)

Виновникът за тази вечна мелодия е самият Фреди Меркюри. Идеята му хрумнала, докато бил във ваната. Певецът се втурнал към пианото и китарата си, за да запише мелодията, която познава толкова добре.

Celine Dion – Because you loved me (1996)

Кой би бил по-подходящ за изпълнението на прочувствена балада от Селин Дион. А когато става дума за филм от ранга на “Поверително и лично”, то няма как да си представим по-добър краен резултат.

Paul McCartney and Wings – My love (1973)

Пол е авторът на песента и със сигурност се досещате от къде е дошло вдъхновението му. Парчето е написано за бъдещата му съпруга и се изпълнява от група “Wings”.

Bee Gees – How deep is your love (1977)

Интересен факт за песента е, че братята Бари, Робин и Морис Гиб са написала песента, преди да са гледали “Треска в събота вечер”. Те дори не били сигурни дали във филма има романтична сцена, за която музиката би била подходяща. Е, справили са се отлично и мелодията звучи актуална и до днес.

Diana Ross & Lionel Richie – Endless Love (1981)

Режисьорът Франко Дзефирели помолил Лайнъл Ричи да напише инструментала и текста за филма “Безкрайна любов”. Липсвал единствено женски глас, който да допълни красивите звуци и всички знаем, че в тази роля влиза Даяна Рос.

Ronan Keating – When You Say Nothing at All (1999)

Песента е от филма “Нотинг Хил” и си признаваме, че можем да гледаме филма и да слушаме песента безброй пъти, без ни най-малко да ни омръзнат.

Aerosmith – I Don’t Wanna Miss a Thing (1998)

Класическата рок балада ни оставя без дъх всеки път, когато я чуем. Тя е и основната мелодия от “Армагедон”, в който пък играе дъщерята на Стивън Тайлър – Лив.