Модните специалисти са категорични, че всяка жена може да изглежда красива и привлекателна, ако владее изкуството на модата. Следвайте препоръките на известните стилисти и скоро ще се превърнете в истинска модна икона!

 

1. Покажи кожа!

 

Постави акцента на едното рамо, както е направила Анджелина Джоли. Популярната актриса знае как да изглежда и секси, и непорочна. Тя знае точно колко да покаже, за да запази мистерията. Ако роклята има дълбоко деколте, паднало рамо или гол гръб, не показвайте краката си. И обратно - ако роклята ви е къса, деколтето трябва да бъде семпло и обрано.

 

2. Носете чанта и обувки в два различни допълващи се цвята!

 

Ако дрешникът ви е пълен с неутралните тъмно сини, черни или сиви обувки и чанти, означава, че е време за нещо смело. Заложете на зелена чанта и черни обувки. Носете неутрални дрехи с обувки и чанта в два различни допълващи се цвята.

 

3. Правете интересни комбинации!

 

Ако намерите рокля и палто в един стил, инвестирайте, без да се замисляте. Когато роклята и връхната  дреха си подхождат, това винаги говори за класа и стил. Холивудските знаменитости купуват цели комбинации, за да не се чудят след това кое с кое да комбинират.

 

4. Дължината на панталона да подхожда на обувките!

 

Най-голямата грешка, която правят жените в носенето на панталони, е неправилната височина на обувките. Подгъвите на панталоните трябва да си пасват с височината на обувките.

 

5. Заложи на шала!

 

Да носиш шал е цяло изкуство. Това е аксесоарът, който всяка жена трябва да има. Най-добре облечените жени обикновено носят много и различни шалове. С повече въобръжение можеш да направиш чудеса с един шал.

 

6. Чанта за парти

 

Перфектната чанта за парти е с верига, вместо дръжка, което я прави идеална за купон. Така можете да държите коктейл в ръка. Освен това, тази шик чантичка придава звезден блясък на всеки тоалет. Носете веригата диагонално през тялото ви за най-добър ефект.

 

7. Помислете за поддръжката на дрехите

 

Помислете за износването и грижите, които всяка дреха изисква. Преди да купите един тоалет, преценете как ли ще изглежда след няколко изпирания. Не плащайте за дрехи, които не можете да поддържате.

 

8. Направете списък преди шопинг!

 

Преди да излезете на пазар, направете списък на поне 10 любими елемента в гардероба си. Не на това, което искате да купите, а на това, което харесвате и носите. Това ще ви помогне да се откажете от определена дреха, която просто никога няма да облечете. Списъкът ще ви напомни, че не обичате флорални щампи или каре, например.

 

9. Хит в съблекалнята/пробната!

 

Ако сте излезли на пазар за ултра-важна рокля, стягащото бельо ще направи корема и бедрата ви гладки и стегнати. Докато сте с него, ще получите най-добра представа за роклята, която искате.

 

10. Винаги проверявайте как изглеждате отзад

 

Преди да напуснете дома си, винаги се поглеждайте не само отпред, но и отзад. Не излизайте, докато гледката не ви хареса.

 

Модните експерти препоръчват още да не купувате несъответстващ размер дрехи, да хвърляте старите си тоалети, за да има повече място в стаята ви, както и да не пренебрегвате бижутата. Модните тенденции дават насоки, но всеки трябва да търси своя индивидуален стил, който го показва в най-добра светлина.