Любовта е прекрасна, но често връзката ни не отговаря на очакванията ни. Защо? Защото не сме с правилния човек. Когато осъзнаем това или връзката приключи, ние трябва да продължим напред. Но как лесно може да се случи това? Представяме Ви 10 стъпки, чрез които ще забравите за любовта.

1. Направи списък с отговори на въпросите защо не е проработила връзката и защо не си била щастлива

Пази го със себе си и го чети, когато онзи човек ти липсва. Припомни си защо не бе за теб. Всички превъзнасяме любовта, но понякога тя не трябва да се връща, защото е в миналото и трябва да остане там.

2. Научи разликата между любов, желание и привързаност

Да, между тях има разлика. Те са различни преживявания, като всяко от теб има своите специални черти. 

3. Разбери, че връзките приключват за добро, за да те научат на нещо и да израснеш

Позволи на някого да бъде част от живота и твоята история. Научи възможно най-много неща от него. По този начин ти ще се развиваш, а няма да си в застой. Не категоризирай връзките като лоши и добри, а спрямо това, което си научила.

4. Отрежи контакта си с него

Страхотно би било, ако един ден сте приятели, но това може да се случи чак, когато и двамата нямате чувства. Изключително важно е. Спри да проверяваш информацията му в социалните мрежи. Не разпитвай за живота му. Кажи му, че ти трябва време, за да можеш отново да общуваш нормално с него.

5. Позволи си да си тъжна

Ако се въздържаш, това би влошило нещата. Имаш право да тъгуваш, защото този човек е бил част от живота ти за дълго време. Продължи напред и се научи да обичаш себе си. 

6. Не се ядосвай, ако мислиш за него

Остави мислите ти да отминат. Така трябва да се справяш и с негативните такива. Не им отделяй много време, защото не си заслужава.

7. Няма да го преодолееш, ако седиш само в леглото

Излез навън с приятели. Прави това, което обичаш. Влюби се в нещата и хората около теб. Има толкова много вида любов. Някой ден ще намериш онази, която е специална.

8. Приеми, че може никога да не го забравиш, но му позволи да е част от историята ти

Не всяка любов приключва с брак и завинаги заедно. Това не означава, че връзката ви не е била красива и пълноценна. Част от тази история може да е това, че сте се обичали. Ако питате мен, продължителността на една връзка не е важна, колкото любовта в нея.

9. Отдръпни се

Винаги се привързваме към отсрещния човек, а когато си тръгне, изпадаме в паника. Не се тревожи, защото винаги ще успееш да се изправиш на краката си.

10. Научи се как да пренасочваш емоциите си към нещо хубаво

Намери мотивацията да успееш, каквото и да се случи. Ако се самосъжаляваш, всичко ще приключи зле. Гледай от позитивната страна на нещата.