Бременността е дълга, нали? Отчаяно искаш времето да минава по-бързо, за да стигнеш до финалната права и най-накрая да прегърнеш детето си, но месеците просто се влачат.

Има толкова много неща, които искам да кажа на онова малко човече в корема ми. Правя го често, когато съм сама – говоря му, макар че мисля, че то не разбира. „Тя“ или „той“ – все още не знам.

1. Може ли да забавиш акробатичните си уроци мъничко?

Обичам те. Наистина! Радвам се, че толкова рано си открило призванието в живота си, но понякога имам чувството, че ще изскочиш от мен. Явно това е твоето любимо занимание – да се въртиш, да скачаш, да риташ в корема ми. И всичко това посред нощ. Искам да бъда подкрепяща майка, но ми се иска и да поспя. Дори само за няколко часа. Може ли да си правиш упражненията през деня, докато съм на работа, или докато гледам телевизия вечер?

2. Имам и други занимания

Знам каква благословия си. Знам и каква късметлийка съм да те имам. Но има и други неща, които трябва да правя. Аз работя и трябва да бъда в състояние да го правя. Да не споменавам всичко останало, което върша – ям, тренирам, спя, декорирам стаята ти. Аз съм заета жена, не мога да прекарвам целия ден, ходейки до тоалетна. Разбирам. Имаш нужда от пространство, но трябва ли да използваш пикочния ми мехур за трамплин?

3. Може ли да ми върнеш малко от енергията?

Преди да забременея с теб, имах толкова много енергия. Можех да тичам сутрин, да работя цял ден, а след това да прекарам вечерта с приятели, без да заспивам на масата. Колкото повече растеш, толкова по-малко енергия има за мен. Не мога да остана будна след 8 ч. в последните четири месеца. Дори не помня как изглеждат вечерите.

4. Може ли да хапна нещо различно?

Явно си дете, което знае какво му се яде. Схващам и това. Но ми става скучно да ям само къри. Трябва ли винаги да е къри? Не може ли да го комбинираме с нещо друго? Преди харесвах къри, сега започвам да го намразвам. Всеки път, когато опитам да хапна нещо друго, ти ми връщаш всичко обратно!

5. Киселини!

И докато сме на темата. Наистина е нечестно, докато ядем само къри и удовлетворяваме желанията ти, а след това с часове да имам киселини! 

6. Моля те, не ставай много голямо

Не искам да си прекалено мъничко. Не ме разбирай погрешно! Искам да си със здравословно тегло. Просто не искам да съм в новините за родила най-голямо бебе. Не искам да виждам шокираното лице на лекаря, когато те сложи в ръцете ми за първи път. Усещам как опъваш кожата ми с всеки изминал ден. Нека се разберем – просто здравословно тегло!

7. Моля те излез по-скоро, отколкото по-късно

Бих искала да дойдеш точно навреме, но моля те не ме превръщай в онези огромни жени, които обикалят нагоре-надолу, защото са пресрочили термина си.
Знам, че нямаш представа какво е термин, но не ме карай да чакам твърде дълго. Дай ми две седмици от девети месец, в които да се насладя на дрешките, да похапна с приятели и излез.

8. Можем ли да пропуснем честите контракции?

Ако трябва да бъда честна, нямам представа какво се случва с тялото ми. Нямам представа, какво ще бъде раждането, но не ми се иска да бъда жената, която ще оглася болницата с викове заради контракциите. Освен това – нека ги оставим за раждането, а не преди това. Особено стряскащи са. Мисля, че нямаме нужда от предварителна подготовка.

9. Нямам търпение да те видя

Прекарах месеци, опитвайки се да си представя как ще изглежда лицето ти. Умирам да разбера какво си взел от мен и от татко. Искам да те държа в ръцете си и да усещам бебешкия ти аромат. Нямам търпение да те видя. Имам чувството, че вече те познавам.

10. Вече си толкова обичано Мъниче!

Не е за вярване, че все още те няма, а сърцето ми прелива от любов към теб! Създали сме перфектното местенце за теб! Всички сме толкова нетърпеливи да те срещнем! Има цяло едно семейство, което те очаква тук – навън. Цял един нов свят, който искаме да ти покажем!