В какво настроение се събуди днес? Ако то е мрачно, ти предлагаме 10 трика, с които ще се почувстваш прекрасно за броени минути.

1. Запалете си свещ

Ароматерапията е известна като едно от най-силните средства със справяне с лошото настроение. Определени усещания могат да ви успокоят или да ви върнат в спомен, който ви носи радост. Нали знаете как действа аромата на бабината баница? Става ви уютно и мило – точно така, както сте се чувствали в онези години. Терапията с аромати е съвсем идентична.

2. Легнете си в чисти чаршафи

Ако не харесвате частта с пералнята, простирането и прочие, се замислете, колко е приятно да си легнете в чисти и ароматни чаршафи. Сякаш цялата тази свежест те прегръща и успокоява. Чувстваш се отново у дома.

3. Обади се на приятел

Дори да имаш усещането, че нямаш нужда от социални контакти точно сега, ще видиш колко добре ще ти се отрази.

4. Помагай на другите

Доказано е, че това е един от най-качествените начини да подсилим усещането си за щастие. Има нещо удовлетворяващо в това да помогнеш на друг човек. Ще ви помогне да се почувствате физически и ментално здрави. А светът винаги ще се нуждае от повече такива хора. Направете дарение или друго добро дело. Актовете на милосърдие са толкова много и понякога най-малките са най-мили и смислени. Онези, които никой няма да види. Само вие и човекът, за когото ги правите. Представяте ли си, ако всеки ден правехме по 5 малки неща, които да са в помощ на някой? Светът щеше да блести.

5. Платете кафето или обяда на непознат

Да видите физиономията на такъв човек си струва всеки лев! Всъщност красотата е в чувството, че сте направили нечий ден безценен и различен.

6. Купете на някой свежи цветя

...или на себе си. Знаете ли колко красиво ще стоят в хола или спалнята. Ще са цветни и ще напомнят за слънчеви неща.

7. Сгответе си здравословно хапване

Забавно е да отделите време, за да се разровите за рецепта и да минете през целия процес на подготовка – пазаруване, приготвяне и хапване (разбира се). Кухнята може да бъде много релаксиращо място. Просто изключете за всичко останало и се потопете в магията на врящи тенджери и ароматни подправки.

8. Разгледайте стари снимки

Правя го често. Онези снимки, които са направени от фотоапаратите с ленти. Има някаква доза романтика в завръщането в онези времена. Спомнете си какво харесвахте тогава в себе си? Каква сте била? Каква сте сега? Направете си малка равносметка и ако решите – променете нещо. Повярвайте ми, ако не друго – ще се усмихнете на онзи човек, който ви гледа от снимките.

9. Поглезете се

Нов парфюм или бельо ще свършат добра работа. Нека бъде нещо, което ще е само за вас, а не за къщата или семейството. Всичко, което ви е любимо, ще свърши работа. Почувствайте се жена – не забравяйте да си припомняте красивата и женствена част от себе си.

10. Разходете се

Това винаги помага! Причината е, че тялото ви иска да бъде раздвижено и да диша свеж въздух. Разберете, че така сме устроени и всичко друго ще ни вреди. Намерете гора, а не парк (и наистина чист въздух).

Тези малки неща, със сигурност няма да ви спасят от ежедневното напрежение, но ще ви помогнат да се отпуснете и да си починете качествено. А това е най-важното!