1. Кара те да се чувстваш виновна, когато ти е било хубаво без него. Дразни се, като разбере колко се забавляваш с приятелките си или когато си сама. Не можеш да му признаеш чистосърдечно, че си се чувствала щастлива, че ти е било хубаво. Усещаш, че трябва да му разкажеш на две-на три и дори да изопачиш нещата, за да не се дразни и да не ревнува.

2. Непрекъснато те разочарова. Успява да развали и най-романтичната вечер, като намери нещо, за което да се заяде, нещо, от което да е недоволен. Общуването с него те натоварва повече, отколкото да те разтоварва.

3. Не ти обръща внимание. Когато си с нова прическа, не я забелязва. Когато си купиш нова рокля, изобщо не му прави впечатление. За сметка на това не пропуска да направи комплимент на сервитьорката в кафенето, което често посещавате.

4. Показва ти ясно, че не харесва вкуса ти - нито за филми, нито за музика, нито за храна, нито за дрехи. Нито за приятели. Не харесва нищо от това, което харесаш ти. Но държи ти да харесваш и приемаш нещата, които харесва той.

5. Дразни се, че ревнуваш, но няма нищо против, когато колежката му флиртува с него. Макар да те обвинява, че всичко е в твоята глава и преувеличаваш. В същото време, ако някой мъж ти обърне внимание, полудява.

6. Когато те пита какво има, всъщност никога не иска да чуе отговора. Ако му кажеш, че си добре, се дразни, че лъжеш. Ако обаче му признаеш защо си тъжна, с какво те е огорчил, се вбесява и те обвинява, че си вечно недоволна и изискваща.

7. Изкарва си го на теб. За всичко. С повод и без повод. Ти си неговото кошче за душевни отпадъци. Но в същото време не ти позволява да си изпускаш нервите пред него, не ти позволява да се показваш ядосана и слаба. И ако се случи така, че не успееш да се сдържиш, се ядосва и си тръгва, оставяйки те сама.

8. Не показва, че наистина му пука дали ще те види, или не. Ти си тази, която правиш плановете и която напасва програмата си с неговата. Ти си тази, която чака знак дали днес ще иска да те види. Ти си и тази, която непрекъснато остава разочарована, когато в последния момент ти се обади, че отново му е излязла някаква работа, че не се чувства добре или каквото и да е там...

9.  Отказва да се съобразява с теб и да прави компромиси заради теб. Отказва да се променя заради теб. Но иска ти да се съобразяваш с него. Иска да правиш компромиси заради него. Иска да се променяш. И ти се променяш.

10. Кара те да се чувстваш зле. Физически и психически. Получаваш главоболие. Стомахът ти се свива на топка. Имаш сърцебиене. Чувстваш се така, както не би трябвало да се чувства човек, който обича... и е обичан!

Автор: Холи Рьордан