Да опишеш точно представител на зодия Везни, почти винаги се оказва сложна задача. Те съдържат в себе си от всичко по малко - и доброта, и снизходителност, и справедливост, и склонност към спорове, и упорита неотстъпчивост, и философска логика, и колебливост, и безкористно уважение към най-близките си хора. Неслучайно техен символ са балансираните везни, които определят и вечния им стремеж към хармония и баланс в живота. Ето 10 неща, които само представителите на зодия Везни ще разберат:

1. Мразят хората, които им пречат да живеят така, както те самите искат.

2. Търсят онзи баланс и хармония, които да ги накарат да се почувстват завършени, в мир със себе си и истински.

3. Уважават хора, които са искрени и не толерират лицемерието.

4. Ако ги поставят пред избор, започва серия от колебания и съмнения.

5. Ненавиждат самотата.

6. Не понасят хаоса. Обичат хармонията, подредеността в живота и в мислите си.

7. Често се страхуват, че са недооценени и нехаресвани от околните, постоянно се съмняват в себе си и искат да разберат на всяка цена мнението на хората , за да видят дали това, което те правят или казват е правилно. 

8. Те са много добри приятели и обичат да помагат на близките си, давайки им съвети. Винаги знаят какво да кажат и как да повдигнат духа на човека до тях.

9. В отношенията си с най-близките си хора, Везните са праволинейни и откровени до безкрайност.

10. Везните са изключително обективни в преценката си за хората и подобно на Нике, богинята на правосъдието, са способни да вземат безпристрастно решение. 

Е, съгласни ли сте с написаното за вас, мили Везни?