Рибите са интересна зодия, комплицирана, многостранна. Да имаш връзка с Риби не е лесно, наистина. Но всичките положени усилия си заслужават. Защото Рибите са различни. Гледат на света различно, забавляват се различно, мислят различно... Просто са различни. С тях никога не е скучно. Те са впечатлителни и чувствителни. Раздават се напълно за човека до себе си. Умеят наистина да го усетят. Просто защото умеят да обичат.

Рибите дават много,... но и очакват много. Те не могат и не искат да примирят с половинчати неща, с половинчати връзки, с половинчата любов. За тях напълно важи максимата „Или всичко, или нищо”. И ето какво е за тях това „всичко” ...

1. Рибите имат нужда от огромна доза любов и грижа

Те дават повече, отколкото получават. И знаят това. Но въпреки всичко имат нужда да усещат, че другият се опитва да ги „догони”. Имат нужда да усещат, че са обичани, че се искани, че са мечтани. Всеки ден. Без значение колко „стара” е връзката. За Рибите времето просто е без значение. Важна е само любовта.

2. Рибите имат нужда да живеят и да творят

Те са надарени с природни таланти в различни области и имат нужда да ги изявяват. Имат нужда да знаят, че човекът до тях ги подкрепя, че вярва в тях, че се гордее с постиженията им. И най-вече, че им дава достатъчно свободно пространство, за да развиват дарбата си и да се борят за мечтите си.

3. Рибите ценят верността 

Те са хора, които обичат отдадено, безрезервно, с цялото си сърце. За тях изневярата не е вариант. Затова и трудно биха простили, ако бъдат измамени. И не защото егото им ще бъде накърнено. А защото ще бъде накърнена романтичната им представа за любовта. На много други тя изглежда детинска. Но всъщност е прекрасна и истинска.

4. Рибите са отчаяни романтици

Те обичат романтичните жестове. Обичат да споделят романтични мигове с любимия. Обичат да гледат романтични филми, да четат романтични книги, да пишат романтични истории. И имат нужда от някой, който вибрира на същата честота. Който съпреживява любовта по същия начин. Имат нужда от някой, който слуша сърцето си, а не ума си.

5. Рибите обичат дългите и многопластови разговори

Те обичат да разговарят с човека до себе си, да разговарят за всичко. Но най-вече обичат да търсят отговори на философски въпроси за смисъла на света, на живота, на любовта, за пътя на човека, за грешките и израстването, за бъдещето... Просто за всичко.

6. Рибите притежават щедро сърце

Те винаги са готови да помогнат. И го правят. Без значение дали става дума за познат, или непознат. Без значение дали помощта им е била поискана, или не. Просто са щедри по природа. И имат нужда от такъв човек до себе си. От човек, който не прави сметка на това какво ще получи, когато даде. От човек, който просто умее да живее. Като тях.

7. Рибите живеят, за да мечтаят

Те мечтаят и мечтаят цветно. Нещо повече, вярват, че мечтите наистина се сбъдват. Стига да ги искаш достатъчно. И стига да дадеш всичко от себе си. Рибите искат човек, който да ги вдига, а не са ги кара да „стъпят на земята”. Човек, който разбира, че големите цели изискват голяма отдаденост. И голяма вяра.

8. Рибите са интроверти

Те се чувстват най-добре в компанията на близки приятели. Трудно създават нови контакти и когато го правят, се чувстват натоварени и изтощени. Дълбоко в себе си вярват, че човек трябва да прекарва времето си само с хора, които наистина са ценни за него. Всичко друго са пропилени мигове... Затова не трябва да бъдат притискани. Ако не им се ходи на някое парти, не ги насилвайте. Разберете ги...

9. Рибите обичат да остават сами

Те обичат да са насаме със себе си. Обичат да се самонаблюдават. Да се самоанализират. Знаят, че това е пътят към духовното израстване, към самоусъвършенстването. Към научаването на уроците,... от грешките. Затова имам нужда от свобода – да бъдат сами тогава, когато имат нужда, тогава, когато вътрешният им глас ги зове...

10. Рибите лесно се чувстват наранени

Те са изключително чувствителни и приемат всичко лично. Просто защото те самите много внимават какво и как казват, на кого, в какъв момент. Не защото не са импулсивни, напротив. А защото не искат да наранят, волно или неволно, човека отсреща. Затова просто не могат да разберат защо и другите хора не постъпват така. Защо казват и правят неща, които нараняват...

Вярно е, че светът на Рибите е идиличен, но щеше да е прекрасно, ако можехме да живеем в него!


Автор: Кайтлин Самърс