С времето разбираш много неща за себе си и забелязваш как с малки стъпки се променяш. Това е напълно нормално, защото животът ти върви напред и те кара да се превърнеш в независима млада жена с ясни цели.

Днес ще обърнем внимание на 10 малко неудобни знака, които ще ти покажат, че се доближаваш до човека, който искаш да бъдеш някой ден. Кои от тях откриваш в себе си?

1. Правиш всичко сама и се чувстваш изолирана от другите

Колкото по-зряла ставаш, толкова повече искаш да се справяш сама с всичко и не желаеш да си бреме за никого. Повтаряш, че ще се справиш на тези, които искрено искат да ти помогнат. Често се чувстваш самотна и изолирана, но си горда, че си силна и независима.

2. Разбираш, че имаш проблеми със себе си

Знаеш, че трябва да ги преодолееш, независимо дали става дума за чувство на тревожност, промени в настроението, с доверието, или такива, които нарушават благосъстоянието ти. Приемаш ги и помагаш максимални усилия да ги преодолееш.

3. Имаш силно желание да прекъснеш някои ненужни взаимоотношения

С течение на времето ще разбереш, че имаш много познати, но малко приятели. Започваш да поставяш под въпрос отношенията си с другите и да осъзнаваш кой е истински и кой не, кой иска да остане в живота ти и кой не полага усилия за това. Ще се почувстваш разочарована, виновна и тъжна, че си загубила приятели, които обичаш, но си достатъчно смела, за да оставиш в миналото токсичните взаимоотношения и тези, които емоционално злоупотребяват с вътрешната ти същност.

4. Трудно се доверяваш

Не само защото селективно избираш приятелите си, но и защото не можеш лесно да се примириш с някои постъпки. Много пъти си била разочарована от предателства и нарушени обещания и знаеш точно какъв е „истинският свят“. Но щом повярваш в някои хора, ще направиш всичко, за да запазиш тези връзки.

5. Често мислиш, че животът ти е скучен

Трудно е да се чувстваш доволна от живота си, защото винаги има още нещо, което би искала да постигнеш. Ежедневната рутинна работа те отегчава до смърт и винаги си мислиш “Какво следва?”, за да се стремиш към него. Нещо повече, животът ти е “скучен”, защото в него няма ненужна драма, с което можеш да се гордееш.

6. Тъгата ти е позната

За теб животът не е излишно захаросан - има дни, когато усещаш надежда, но има и моменти, в които сякаш си без изход. Можеш да приемеш разбитото сърце, неуспехите, разочарованията и чувството на тъга. Знаеш, че в животът невинаги можеш да си щастлива. Но въпреки че понякога боли, осъзнаваш, че всичко, което се случва, е урок.

7. Винаги смяташ, че нямаш време

Много често смяташ, че 24 часа на ден не са ти достатъчни. Едва се наспиваш и винаги бързаш. Това е борба, в която делиш свободното си време за себе си и близките си. Винаги има нещо, което трябва да правиш, а понякога ставаш твърде сурова със себе си, за да успееш се справиш с всички задачи. Това означава, че си твърдо решена да постигнеш успех

8. Съжаляваш за грешките, които си направила в миналото

Лесно е да обвиняваш себе си за грешките, които си направила в миналото. Признаваш, че си взела някои грешни решения и понякога искаш всичко да е както преди. Но разбери, че съжалението няма да те отведе никъде и единственото, което можеш да направиш, е да не повтаряш същите грешки.

9. Детството, семейството и близките ти винаги ти липсват

Да пораснеш не е лесно и често се връщаш към стария си живот, когато всичко е било наред. Живееш сама, а раздялата със семейството и близките ти не е лесна. Но дълбоко в себе си не искаш да се откажеш, защото си наясно, че всички тези борби и успехът ще бъдат най-добрия подарък за хората, които обичаш.

10. Чувстваш се изгубена, объркана и притеснена за бъдещето си

Изглеждаш смела и силна, но през повечето време се чувстваш изключително несигурна за собствения си живот. Често се питаш от какво наистина се нуждаеш и каква е целта ти в живота, а знаем, че в него се случват много неочаквани неща. Но въпреки всички обърквания и страхове, можеш да завършваш своите отговорности. Ще разбереш, че всичко се случва в най-подходящото за теб време.