Кралското семейство на Англия е едно от най-влиятелните семейства в света и ще си остане така още дълго време. Кралица Елизабет II е най-дълго управляващият монарх в историята на страната и несъмнено е един от най-обичаните. И въпреки че ни е ясно, че кралете и кралиците имат повече привилегии от обикновените хора, дори не сме подозирали за някои незаконни неща, които им е напълно позволено да правят...

Ето какво е позволено на кралицата:

Да краде деца

Нейно Величество може да открадне дете от ръцете на майка му и никой не може да я спре. Тя е законният закрилник на всички британски деца и в един много стар закон се казва, че тя може да вземе всяко едно от тях, без да се изправи срещу някакви последици.

Да убива

Ако днес кралицата реши да стане серийна убийца, няма да има никакви проблеми с властите. Според вековните закони на страната монархът е най-висшестоящият съдник и никой друг не може да осъди него.

Да кара без книжка

Кралицата няма нужда от паспорт или шофьорска книжка. Всъщност тези документи се издават от кралската администрация, но самата Елизабет няма нужда от тях. Ако някой пътен полицай я спре, по-скоро ще си направи снимка с нея, отколкото да я глоби. Освен това кралицата не се нуждае и от паспорт, докато пътува, защото по цял свят знаят коя е тя.

Да не плаща данъци

Всички ние сме нагърбени с неприятното задължение да плащаме данъци на държавата, но кралското семейство е освободено от това задължение. Само че през 1992 г. кралицата решава семейството ѝ да започне да плаща данъци като останалите граждани. Ако обаче един ден решат да не го правят, няма да има никакви последствия и никой не може да ги задължи.

Да започне война

Кралицата еднолично може да започне война или да откаже предложения мир. Тя има крайната дума в подобни решения и останалите просто трябва да изпълняват.

Да прави каквото си иска с Канада и Австралия

И двете държави са под командването на кралицата, така че тя може да прави каквото си иска с тях. Може да прогони хората от домовете им, за да се настани в тях, може и да свали правителството, но сме сигурни, че канадците и австралийците няма да са никак доволни, затова кралицата едва ли има някакви подобни стремежи.

Да печата свои пари

В двореца кралицата си има личен банкомат, както и машина, с която да си принтира пари, ако пожелае. Но въпреки че има огромно състояние, тя никога не носи в себе си пари или дебитни карти, а има специален човек за тази работа.

Да празнува два рождени дни

И ние всяка година празнуваме рожден ден, но не можем да се мерим с кралицата, която си има два, но... не празнува и на двата. Странно, нали? Историята е много любопитна и датира от времето на крал Джордж II, който е управлявал през XVIII век. Той решава да има две дати, на които да може да празнува рождения си ден, в случай че на първата дата е валяло и това е попречило на тържествата. Тази ексцентрична традиция се е запазила и до днес и се следва от всички следващи монарси.

Да влезе с взлом във всеки дом

Ако кралицата си хареса някоя къща в земите ѝ, тя може просто да отвори вратата и да си влезе, сякаш е в собствения си дворец. Собствените на жилището могат да се учудят, но по етикет нямат право първи да заговарят кралицата, така могат просто да се примирят с положението.

Да нарушава законите като цяло

Кралицата има правото да нарушава всеки закон на страната си и не я грози нито съд, нито затвор. Разбира се, поданиците ѝ няма от какво да се тревожат – кралицата държи на спазването на законите и тя самата не е тръгнала да ги нарушава.