1. Везните са всеотдайни

Готови са да помогнат на всеки, който има нужда от помощта им. Готови са да подадат ръка. Готови са да се отзоват винаги, когато някой се обърне за съдействие към тях,

2. Везните са оптимисти

Не се поддават на мрачни настроения. Умеят да изпъждат отрицателните и тежки мисли от главата си. Умеят да се наслаждават на живота и да виждат позитивното там, където другите виждат само негативното. Умеят да зареждат себе си и хората около себе си.

3. Везните са трезвомислещи

Без значение каква е ситуацията, не прибързват със заключенията. Не са хора на крайностите, а на премислената преценка. На осъзнато взетото решение. На трезвия поглед и добре обмисленото действие.  

4. Везните са романтични

Обичат романтиката и романтичните жестове. Особено когато идват от самите тях - за човека до тях. Виждат красотата във всичко - в песента на уличния музикант, в светлината на луната над града, в аромата на есенната гора - и й се наслаждават. А още по-щастливи са, когато има с кого да споделят насладата си.

5. Везните са широкоскроени

Те вярват в хората. И виждат най-доброто у всеки. Виждат го, дори когато самият човек не успява да го види в себе си. Прощават, поощряват, насърчават. Не се вглеждат в грешките, не пазят в сърцето си обидите.  

6. Везните са обективни

Винаги изслушват и другата гледна точка. Нещо повече, чуват я. Търсят я. Вглеждат се в нея. И често я приемат. Просто защото приемат, че няма само една истина. Че всяка монета има две лица. И че понякога това, в което сме дълбоко убедени, е само върха на айсберга, а същността е под повърхността.

7. Везните са подредени

В буквален и в преносен смисъл. Подредени са вещите им, подредени са мислите им, подредени са делата им. Те са върли противници на хаоса и правят всичко възможно да го наутрализират. Защото знаят, че по този начин неутрализират напрежението и стреса, неутрализират несигурността. 

8. Везните са естествени

Не обичат игричките. Не обичат преструвките. Не обичат превземките. Казват това, което мислят, и застават зад думите си. Защитават позицията си и няма да направят компромис с убежденията си. Винаги и във всяка ситуация са себе си. 

9. Везните са верни

Няма да те излъжат. Няма да те подведат. Няма да злоупотребят с доверието ти. Предаността им е пословична. Просто когато допуснат някого в сърцето си, той остава там завинаги. 

10. Везните са мъдри

И черпят мъдростта си от самия живот. От него се учат да живеят истински. Да виждат истински важните неща. Да оценяват истинските хора. Учат се да различават преходното от вечното, незначителното от важното. Учат се да бъдат тук и сега. И да учат и другите на това...