Може би няма нищо по-тревожно и тъжно от това да видите, че партньорът ви е загубил интерес към секса. Когато каже, че е много уморен или изобщо не се интересува от секс от няколко месеца, започвате да мислите, че е нещастен, спрял е да ви обича или ви изневерява. Защо се случва това и какво да правите?

Експертите твърдят, че не е нужно човек постоянно да иска секс. И не е нужно да търсите причината в себе си или да подготвяте документи за развод. Сексуалното влечение може да се промени, особено ако сте заедно от много години. Но ако не сте доволни от това, струва си да откриете причината и да работите върху нея заедно.

1. Интересува се от нещо друго

Ако работи много, може да не иска секс, когато се прибере у дома. По-добре спете още половин час! Освен това в дългосрочна връзка човек се интересува не само от секс, но отново от работа или ново хоби. Е, тогава всичко ще се нормализира.

Решение: Планирайте секса предварително, например в събота вечерта, когато децата са в леглото и утре е почивен ден.

2. Нещо не е наред със здравето му

Един мъж може да има еректилна дисфункция или рак на простатата и това се отразява на сексуалния му живот. Но сексът не се ограничава до проникване - той включва много различни интимни неща. И ако вашият партньор е получил някаква неприятна диагноза, осигурете му морална подкрепа и покажете чувствата си.

Решение: Намерете нови начини да бъдете заедно въз основа на случилото се.

3. Връзката става платонична

С годините всичко става познато и разбираемо. Сексът понякога изчезва напълно поради цикъла на работата или домашните дела и връзките се развиват в приятелства.

Решение: Върнете интимността! Това не е мигновен процес, а трябва да работите стъпка по стъпка - тук еротично съобщение, там лек флирт... И не забравяйте да намерите време да останете сами, без да се разсейвате от джаджи.

4. Той е стресиран

Някои периоди от живота носят много стрес. Мъжете често се тревожат за работа или пари, особено ако има неочаквано уволнение.

Решение: Помогнете му да премине през това и когато трудностите са зад гърба му, интимността ще се върне в живота ви.

5. Не обича да инициира секс

Противно на общоприетото схващане, не всички мъже обръщат много внимание на секса. Ако инициирате интимност, няма нищо лошо в това!

Решение: Вземете нещата в свои ръце и не приемайте, че той не иска да прави секс.

6. Има ниско либидо

То намалява с времето при повечето мъже. Генетика, външни фактори – всичко има значение.

Решение: Потърсете нови начини за изразяване на чувства в леглото - от ролеви игри до еротичен масаж. И най-важното: не премълчавайте проблема!

7. Има проблеми със самочувствието

Да, това се случва не само при жените – мъжете също могат да се тревожат за тялото си, да го смятат за грозно и да се чувстват неудобно от него. Помислете за това: променило ли се е нещо във външния вид на вашия партньор напоследък? Може би се тревожи за нещо? Възможно е именно комплексите да са довели до факта, че интимният ви живот се свежда до спане заедно в едно легло.

Решение: Правете комплименти на мъжа си редовно и му кажете, че го намирате за привлекателен.

8. Получил е твърде много откази

Да започнем с най-важното: не е нужно да сте винаги готови. Сексът не е задължение или работа - той трябва да е приятен и за двамата партньори, а отхвърлянето е напълно нормална част от живота. Но в същото време може да доведе до проблеми: човек, който е отхвърлян твърде често, губи самочувствие (вижте предишната точка).

Решение: Същото като за точки 5 и 7 - ако всичко е наред с либидото ви, поемете инициативата в свои ръце и редовно казвайте на мъжа си, че го обичате, цените и желаете. Ако обаче разберете, че категорично не искате да правите секс и в същото време осъзнавате, че това е довело до раздор между вас, тогава трябва да се свържете със сексолог.

9. Имате проблеми във връзката

Общоприето е, че мъжкото либидо е по-твърдо от титан - нищо не може да му повлияе, особено някой глупав спор! Но това е мит - всички хора имат чувства: мъжете просто са научени да ги крият. Възможно е вашият партньор да изпитва негодувание и това да го кара да се отдръпне - както емоционално, така и физически.

Решение: Единственият начин да се справите с това е да говорите открито за връзката, да разберете какъв е проблемът и да го разрешите.

10. Емоционалната интимност е изчезнала

И отново тук идват митовете: смята се, че мъжете не се нуждаят от емоционална близост, особено за да правят секс. Това са глупости - интимните моменти стават истински ярки, когато има връзка между вас, а когато тя изчезне, не можете да не се запитате дали изобщо си струва да губите време за всички тези безсмислени физически упражнения и не е ли по-добре да просто да поспите повече?

Решение: Емоционалната интимност може да бъде възстановена чрез прекарване на време заедно. Едно пазаруване в супермаркета не се брои - отидете на среща или просто поговорете един с друг не за ежедневни въпроси, а за това, което ви притеснява, радва или вдъхновява.