Омръзнало ви е да попадате на лоши приятели и скучни гаджета? Може би ви трябва малко помощ от звездите!

Овенът е първата зодия от зодиакалния календар и символизира неподправената и сурова енергия на живота. Заинтригувахме ли ви? И би трябвало!

Овните са всеизвестни с това, че са страстни и силни личности. Звезди като Ема Уотсън, Кийра Найтли и Робърт Дауни Джуниър са от тази зодия, а кой не би искал да бъде техен приятел? Гениалният Леонардо да Винчи също е бил Овен. Имате ли нужда от още причини защо Овенът е правилният избор за следващата ви любов или най-добър приятел? Тогава ви даваме още 10:

1. Приключенията са в кръвта им

Няма какво да правите този уикенд? Просто се обадете на Овена – той винаги е готов за някоя нова лудория. Овните и приключенията просто вървят ръка за ръка. С тях дори най-скучната семейна вечеря се превръща в щуро парти.

2. Те излъчват позитивност

Овните са много позитивни и слънчеви хора, затова лесно се вписват във всяка компания. Те винаги ще ви повдигнат духа и ще ви накарат да видите светлината в тунела.

3. Те са оптимисти

Освен че са много усмихнати и весели хора, те са и оптимисти до мозъка на костите си. Те вярват, че могат да постигнат всичко и обикновено наистина го правят. Ако вашият зодиакален знак има склонност да вижда само мрачните краски на живота, ви трябва точно приятел Овен, който да балансира нещата.

4. Те са изключително предани

Овните са винаги предани и безкрайно лоялни. Никога няма да разгласят тайните ви, винаги ще ви защитят и ще ви помогнат. Понякога тази преданост им изиграва лоша шега, защото имат склонност да поддържат приятелства и любовни връзки, които им вредят. Освен това твърде дълго остават на работа, която не харесват.

5. Те са честни

За Овните честността е най-добрата стратегия, те просто не лъжат. Техните приятели не бива да се притесняват, че ще им забият нож в гърба, защото Овните просто не са способни на нещо подобно. В същото време те се опитват да бъдат и деликатни, така че да не ви обидя.

6. Те са независими

Въпреки че винаги можете да разчитате на него, Овенът няма да ви се обади в 3 през нощта, за да ви моли да го вземете от някъде си и да го приберете вкъщи. Той няма да ви иска пари или да отседне при вас за няколко дни. Като цяло връзката ви с Овена няма да ви натежи, защото той е изключително независим и е свикнал да се справя сам.

7. Никога няма да издадат тайните ви

Не е лесно да намерите човек, на когото можете да се доверите напълно, но точно такъв ще откриете в лицето на Овена. Освен че са надеждни приятели, те са и доста доверчиви, защото очакват, че останалите ще се отнасят със същото уважение, с което те се отнасят към тях. Това, разбира се, често не е така.

8. Те са щедри към останалите

Като цяло Овните са пестеливи, но никога не пестят пари, време и усилия за приятелите и семейството си. Те дори предпочитат да правят подаръци, вместо да получават.

9. Те са амбициозни

Тъй като Овенът е много амбициозен и постоянно иска още и още, този ентусиазъм ще се пренесе и върху вас. Имайте предвид, че този зодиакален знак е малко нетърпелив и предпочита постоянно да прави нещо. Затова очаквайте Овенът да започва един куп хобита или проекти, за да ги изостави бързо след това.

10. Те са приятели за цял живот

Да, към някои хобита подхождат малко несериозно, но това в никакъв случай не се отнася за близките им хора. Като вземем предвид всички изброени качества дотук, има голяма вероятност да останете приятели с Овена за цял живот, защото такива съкровища не бива да бъдат изпускани.