Въпреки че в началото на връзката няма как да знаеш как точно ще се развият взаимоотношенията ви, има няколко признака, които трябва да ти служат като предупредителни знаци.

Знаем, че си влюбена! Знаем, че любовта заслепява трезвата ни преценка и знаем, че някои от нас обичат още след 3 срещи да си представят бъдещето, но внимавай – ако той прави някое от тези 10 неща, по-добре бягай, преди да ти е разбил сърцето.

1. Не те определя като неговата приятелка.

Ако никога не те представя като неговата приятелка и като цяло се държи така сякаш не си му гадже, значи никога няма и да бъдеш. Толкова е просто.

2. Не иска да се запознае със семейството ти.

Да се запознаеш с родителите на половинката ти, винаги е стресиращо изживяване. Но ако той отказва да се запознае с тях, въпреки че ти го молиш, значи намеренията му не са сериозни и той много добре го знае.

3. Той не прави никакви планове.

Ти си тази, която организира всичко. Винаги, без изключения. Дори когато му предложиш да се видите в събота и той се съгласи, трябва да го попиташ пак преди срещата, иначе може нещо да е изникнало неочаквано.

Защо постъпва така ли? Защото не си част от приоритетите му.

4. Казва ти, че не иска връзка.

Когато ти каже, че не иска връзка... повярвай му! Спри да се надяваш, да се залъгваш и да си казваш – след време ще е готов. След като не иска сега да има връзка с теб, значи едва ли ще иска по-късно, просто си тръгни и продължи напред.

5. Среща се с бившите си.

Има разлика между мъж, който не таи омраза към бившите си и все още е любезен с тях, и мъж, който излиза с бившата си често и само чака удобен момент да се върне в леглото ѝ.

6. Той е голям фантазьор. 

Може да не иска да се срещне със семейството ти, но пък затова обожава да прави дългосрочни планове. Още от април те пита какво ще правите на Коледа. Или около Нова година ти предлага да планирате лятната си почивка. Има нещо съмнително в такива дългосрочни планове, когато излизате от скоро. Най-вероятно иска да те оплете в лъжите си и да ти покаже, че можеш да му вярваш, когато въобще не е така. Винаги имай едно на ум за мъжете, които са щедри на думи, но бедни на действия.

7. Крие си телефона от теб. 

Ясно е, че никой не обича да ровят в личния му телефон и компютър, но ако той полага големи усилия, за да скрие телефона си от теб или при никакви обстоятелства не иска сама да ползваш компютъра му, значи има проблем.

8. Ако ти е трудно да му споделяш. 

Ако те е страх да бъдеш себе си пред него, ако ти е трудно да бъдеш открита и те притеснява неговата реакция – вероятно не сте един за друг. В една връзка трябва да бъдеш себе си.

9. Обвинява теб за всичко. 

Това вероятно е най-изнервящата мъжка тактика – да припише вината за всичко върху теб. Когато усещаш, че нещо не е наред и го попиташ, той ти отговаря с „Ти си луда!”, „Откъде ти хрумват такива глупости?”, „Защо трябва винаги да се държиш така”. Или когато е постъпил неправилно, вместо да се извини, започва да обвинява теб, защото ти си направила нещо, казала си нещо, помислила си си нещо... въобще родила си се, за да бъдеш виновна. Заслужаваш нещо по-добро от такъв мъж.

10. Ако той е обвързан.

Тези връзки никога не завършват добре. И е глупаво да се хващаш на въдицата на мъж, който ти обяснява как ще напусне жена си заради теб, но не го прави месеци наред. Освен това чувството за вина и всичките усложнения от една тайна връзка, ще съсипят взаимоотношенията ви.