Независимо дали сме гледали някоя реклама, или харесваме знаменитост, използваща луксозен козметичен продукт, това ни изкушава да си го купим. Дерматолозите обаче имат различни възгледи и знания, които може да ви учудят, дори когато става въпрос за най-модерните продукти. Може би кокосовото масло или тонерът, които купувате, просто не си заслужават.

Искахме да разберем дали правим грешка с продуктите, които използваме, и след нашето проучване вероятно ще спрем да купуваме някои от тях. Вижте сами.

1. Маски за очи

Те са модерни, но дават само временни, а не дълготрайни ефекти. Освен това можете да ги използвате само веднъж, което ги прави и скъпи. По-добре е да използвате крем - той трае по-дълго и има повече предимства.

2. Скъпи маски за лице

Маските за лице действат по-дълбоко в кожата, въздействат върху порите и позволяват на кожата да попие повече от съставките. Те могат да бъдат наистина скъпи и все пак да имат незабавен ефект на временно сияние. Ежедневното овлажняване и слънцезащитните продукти могат да направят много повече и не са толкова скъпи.

3. Чисто кокосово масло

Въпреки че кокосовото масло е продукт, който много от нас вероятно използват, то има само краткосрочен овлажняващ ефект. В дългосрочен план може да запуши порите, особено ако използвате чисти масла на основата на кокос. Те могат да бъдат да създадат много проблеми на кожа, която е склонна към акне.

4. Ленти за пори

Ако имате запушени пори, то проблемът е по-дълбоко в кожата и подобни ленти няма да помогнат. Това, от което се нуждаете, е дълбоко почистване.

5. Продукти на основата на гел

Продуктите на основата на гел трябва да се използват само за склонна към акне и мазна кожа. Ако използвате гел продукти за суха кожа, няма да постигнете положителни ефекти, а ще изсушите кожата си още повече.

6. Автобронзант

Може би автобронзантът е най-добрият избор, когато става въпрос за по-здравословен и безопасен начин за получаване на тен в сравнение със солариумите. И все пак, според един дерматолог това е просто нездравословна мания. Тя също добавя, че естествената ни кожа е най-здравата и трябва да помислим за това, преди да се опитаме да я променим.

7. Тонери

Тонерите могат да ви създадат приятно усещане за кожата и могат да бъдат добри за ексфолиране и премахване на мазнина. За повечето хора, обаче, е известно, че предизвикват дразнене, сърбеж, зачервяване и дори могат да нарушат защитния слой на кожата. Парите, които харчим, и рискът, който поемаме, са просто ненужни.

8. Крем за очи

Някои кремове за очи наистина могат да хидратират деликатната кожа около очите, но няма нужда да се използва различен продукт само за това. Много дерматолози предпочитат да използват същия крем, който използват за лицето, ръцете и шията.

9. Кремове за целулит и стрии

Според един дерматолог кремовете за целулит и стрии не действат. Те могат временно да ги замаскират, причинявайки възпаление на кожата. Ако наистина искате да работите върху стриите и целулита, по-добре е да попитате лекаря си за медицински процедури.

10. Еликсири за красота

Еликсирът за красота има силата да ви накара да се почувствате психически добре моментално. Оказва се, че това е безполезна грижа за кожата. Може да успокои зачервяването или да я хидратира, но основното е ароматът да ви накара да се почувствате по-добре.

Използвате ли някой от горните продукти? Какво използвате за грижа за кожата? Разочаровали ли сте се от луксозен продукт преди?