Първите признаци на стареене се появяват през 20-те ни години около очите. Започваме да полагаме повече грижи за лицето с надеждата бръчките да не се появят скоро. Оказва се, че и други части на тялото могат да издадат, че остаряваме.

Решихме да ги споделим с вас, за да им обърнете внимание.

1. Лактите

Когато остаряваме, кожата около лактите става набръчкана и отпусната. Има редица причини, поради които гладката кожа в тази област може да стане суха и лющеща се. Например, постоянното триене в дрехите и бюрото влияе върху сухотата на кожата и я прави увиснала с течение на времето. Всяка драстична загуба на теглото също може да я отпусне.

2. Ръцете

Ръцете обикновено са една от първите части на тялото, които показват някакви признаци на стареене. С напредване на възрастта кожата губи колаген и е по-трудно да задържи влагата. Това може да я изсуши и да изпитвате сърбеж. Вените стават по-видими.

3. Ноктите

Ноктите отразяват здравето ни и промените, които се случват в тялото с течение на времето. С напредването на възрастта растежът на ноктите леко се забавя и те също могат да станат по-крехки и податливи на счупване.

4. Шията

Един от най-честите признаци на стареене на врата е появата на вертикални ленти. Друг признак, че кожата в тази зона старее, са кафявите петна. Те могат да се развият в резултат на увреждане от слънцето, генетични фактори или други здравословни проблеми като затлъстяване.

5. Деколтето

Дълбоките деколтета оставят кожата на гърдите изложена и по-податлива на увреждане от слънцето. Луничките и малките петна в областта на гърдите могат да се уголемят и да станат тъмни петна. Може да се появят зачервявания и разширени кръвоносни съдове.

6. Устните

Подобно на кожата около очите, устните също са много по-деликатни от другите части на тялото. Те могат да се напукат и да изгубят естествения си цвят.

7. Косата

С напредването на възрастта косата ни не само губи цвета, но и обема си. Когато остаряваме, притока на кръв в скалпа намалява. Косата получава по-малко кислород и витамини, необходими за растежа ѝ. В резултат на това започва да губи плътността си.