Кой от нас поне веднъж в живота си не е преувеличил леко професионалните си постижения, за да получи желаната работа? Оказва се, че знаменитостите също от време на време мамят своите работодатели.

Ние от Dama.bg поровихме в творческите биографии на любимите ни актьори и открихме някои интересни факти, които доказват за пореден път, че звездите също са хора.

Джордж Клуни

В началото на блестящата си кариера Джордж Клуни е изправен пред най – често срещания проблем за всички, които за първи път търсят работа: никой не иска да предложи роля на актьор без опит. Много трудно, но все пак бил одобрен за интервю при известен кино агент. Затова, за да не се изложи, Клуни излъгал, че се е снимал във филма "Хората котки". Лъжата била разкрита незабавно. Въпреки това, младият актьорски плам докоснал агента и той се съгласил да подпише договор с него.

Упи Голдбърг

Жените обикновено не обичат да говорят за възрастта си и си спестяват поне няколко години. Но Упи Голдбърг винаги е била една много необичайна дама. В началото на нейната кариера агентите често ѝ отказвали с мотива, че тя е твърде млада за сериозни роли.

Затова Упи решила да добави към своята възраст не една, не две, а цели 6 години. Измамата проработила и Голдбърг става една от най - търсените актриси в Холивуд. Но някои източници все още сочат неправилно годината на раждането ѝ.

Даниел Крейг

Ако повярваме на холивудските агенти, актьорите най-често лъжат за това, че умеят майсторски да яздят. Но от самия агент "Джеймс Бонд 007" не сме очаквали това! Преди снимките на филма "Каубои и извънземни" Крейг уверява колегите си, че знае как да се справи с коня. Но когато се стига до този момент, актьорът трябва да признае, че меко казано е преувеличил.

"Оставаше ми само да се кача на седлото и да се моля да не падна" - спомня си Крейг след снимките.

Робърт Патинсън

Трудно е някой да надмине британския красавец Робърт Патинсън по отношение на лъжите. Въпреки че той никога не е имал сериозно актьорско образование, на пробните снимки Патинсън винаги се кълне, че е завършил престижната Кралска академия за драматично изкуство. Дори понякога му се струва недостатъчно и той добавя, че е учил в Оксфорд. Сега може да се каже със сигурност, че това нахалството е било от голяма полза за актьора, който все пак постигна своето и стана известен в цял свят.

Рейчъл Макадамс

Рейчъл Макадамс толкова много иска да получи главната роля във филма "До чудото", че решава да последва примера на много участници и да добави ездата към списъка на своите умения. Но в този случай лъжата е наистина смела: актриса страда от тежка алергия към коне.

Това, разбира се, се разкрива на снимачната площадка, но режисьорът вече не искал да сменя актрисата.

Клоуи Грейс Морец

Желаещи да се снимат във филмите на гения на съвременното кино Мартин Скорсезе винаги е имало. А 14-годишната Клоуи Морец, разбира се, не е изключение от правилото. Само, че Клоуи е американка, а Скорсезе търси за "Изобретението на Хюго" само английска актриса.

След много тренировки, за да получи британски акцент, Клоуи се явява на кастинга и остава почти до края. Опитният режисьор успява да хване момичето в измама. Но вместо да се ядоса, той ѝ предлага главната роля в своя филм, защото е очарован от нейното обаяние и хитрост.

Мила Кунис

Според условието на продуцентите на популярната поредица "That '70s Show", кандидатките трябва да са по-възрастни от 18 години. На пробите се явява и начинаещата звезда Мила Кунис. Мила решила да бъде откровена и веднага си признала , че все още няма 18 години, но скоро ще бъде. Само дето премълчала, че това "скоро" ще дойде само след 4 години.

Лиъм Хемсуърт

Австралиецът Лиъм Хемсуърт става известен с ролята си в "Игрите на глада". Няколко години преди това получава главната роля във филма "Последната песен" с Майли Сайръс. За да постигне това, той си помага с една единствена фраза: "Играя отлично волейбол." Според сюжета главният герой на Лиъм трябва ефектно да прехвърля топката над мрежата.

Режисьорът просто побеснява, когато вижда, че като волейболист Лиъм е абсолютно безпомощен. Наложило се да покани професионални спортисти, за да тренира. И досега Лиам твърди, че "волейболът е най-трудното нещо, с което се е занимавал" .

Лора Фрейзър

Шотландската актриса Лора Фрейзър е имала огромния късмет да се яви на кастинг в популярния телевизионен сериал "В обувките на Сатаната". Затова когато я питат дали говори немски, Лора веднага казва: "Да, свободно!"
Още след като кастингът приключва, актрисата осъзнава, че единственото нещо, което може да каже на немски език е «Ich heisse Лора» ( «Казвам се Лора"). Веднага след като получила ролята, се наложило да залегне над учебниците.

Морган Фрийман

Въпреки че Морган Фрийман има много отлични роли, благодарение на необичайния тембър на гласа, често го канят не да играе, а да озвучава филми. Това се случило и с филма "Забвение". Когато Фрийман прочел сценария, проектът му се сторил многообещаващ и той поискал не само да озвучи филма, но и да изпълни главната роля.

Вместо да поговори открито с режисьора и продуцента, Фрийман излъгал, че има "сериозни проблеми с гърлото," затова няма да може да озвучава филма. Но създателите на "Забвение" толкова силно желаели актьорът да вземе участие в този проект, че веднага му предложили ролята.