Каквото и да говорим, знаменитостите не са като нас. Ние може да си обещаваме да започнем от понеделник, да отлагаме тренировките отново и отново, угаждайки си с бонбони, но те прекарват по-голямата част от живота си, опитвайки се да отговорят на нашите очаквания.
Ние от Dama.bg приготвихме за вас една селекция от най-необичайните методи, до които прибягват актьорите и певците, за да влязат бързо във форма. Трябва обаче да се отбележи, че за знаменитостите не съществуват крайности, така че не опитайте това върху себе си.

Натали Портман

За ролята на балерина, Портман е трябвало да отслабне с близо 40 кг. Диетата ѝ не се различавала много от храненето на нейната героиня: половин грейпфрут, морков и бадеми. Но оскъдната дажба и усилените тренировки си струват заради "Оскар"-а, нали?

Бионсе

За да свали спешно 7 кг, преди снимките на "Мечтателки", Бионсе отказала да приема твърда храна. Две седмици тя пиела само вода с лимонов сок, лют червен пипер и кленов сироп, от време на време добавяла към диетата си пресни зеленчуци. Резултатът е поразителен, но певицата признава, че няма да повтори този експеримент.

Матю Макконъхи

Никак не е лесно да получиш наградата за "Най-добра мъжка роля". В рамките на 4 месеца той спазвал изключително нискокалорична диета, отслабвайки около 20 кг. В основата на диетата му е голямото количество течности и протеини, но Макконъхи твърди, че процесът е бил труден, именно от психологическа гледна точка.

Рийз Уидърспун

За да възстанови формата си след раждането, Рийз се обръща към популярната диета, основана на детското хранене. Тайната е проста: пюрираната храна се усвоява лесно и малкият размер на порциите не позволява да се преяжда.

Ан Хатауей

Второстепенната роля на работничка във фабриката, умираща от туберкулоза, предполага съответстващ вид. Ан е бил принудена да се придържа към ниско калорична диета с не повече от 500 калории на ден. Актрисата си позволява само 2 порции овесена каша, малко репички и хумус през деня. Ан си припомня преживяванията и се смее, че в името на тесния костюм на жената котка е била на диета от "зеле и въздух”.

Кристина Агилера

Певицата признава, че спазва много необичайна диета: всеки ден консумира нещо хрупкаво, нещо меко, както нещо топло и студено. Освен това всички продукти трябва да бъдат един и същи цвят, например в понеделник - бели храни като зеле, бял боб, извара. Трудно е да се постави под съмнение диетата, виждайки нейната красива фигура.

Крисчън Бейл

За снимките на филма "Механикът" актьорът трябвало да се отърве от 30 кг за 4 месеца. Неговата диета се състои от консерва риба тон, една ябълка на ден и не повече от 300 калории. За да не чувства глад, Бейл пиел много вода, което в крайна сметка му помогнало да постигне желания резултат. Между другото, Крисчън загубил не само мазнини, но и мускули, което го прави да изглежда толкова болезнено изтощен.

Мадона

Как бихте искали да изглеждате на 58 години? Певицата поддържа отлична форма и докато други просто намаляват калориите, тя направо се отказва от тях. Диетата ѝ се основава на идеята, че за поддържане на активността на тялото ни е достатъчно само въздух. Вие приготвяте храната, но просто се наслаждавате на аромата и не ядете нищо друго освен супа от вода и сол. Разбира се, Мадона не следва такава диета през цялото време, но прибягва до нея, когато е необходимо.

Никол Кидман

След раждането Никол Кидман е трябвало да спазва доста строга диета: 1 твърдо сварено яйце за закуска, 1 - за обяд и 2 - за вечеря. Такова хранене е изключително небалансирано и съдържа малко калории, но актрисата е загубила дори повече килограми, отколкото е планирала. Извод: диетата работи, но не за дълго.