Тези 10 съвета са жокери за всеки, който иска да усети повече радост в живота си. Те са безотказни във всяка ситуация. Затова днес искаме да ги споделим с вас и да внесем частица радост и във вашето ежедневие.

1. Не подтискайте обида. Прощавайте и искайте прошка. Притаената обида ви разяжда отвътре и помрачава деня ви. Прощавайте и продължавайте напред, не чакайте да ви падат на колене и да ви искат прошка.

2. Търсете забавната страна във всяка ситуация. Усмивката ще ви помогне да преживеете дори най-тежките изпитания в живота.

3. Разхождайте се! Излезте сред хора, на улицата, в парка, в планината… Не се заключвайте вкъщи през почивните дни. Бъдете сред хора, общувайте и се движете активно.

4. Променяйте нещо в живота си постоянно. Не се привързвайте към вещи, не пазете стари неща, само защото носят някакъв спомен за отминалите времена. Променяйте прическата си, боядисвайте косата си, обновете гардероба си, опитвайте нови неща, експериментирайте с различни хобита…

5. Потърсете и определете за себе си едно приятно място, където се чувствате комфортно, в безопасност, добре. Посещавайте колкото се може по-често това място и се постарайте да получавате максимум удоволствие от пребиваването си там, изпълнете се с енергия и почивайте.

6. Плувайте. Басейн, море, езеро, река или дори вана. Не се лишавайте от водни процедури. Водата има уникални свойства. Тя отпуска, оправя настроението, помага ви да релаксирате.

7. Правете си паузи, почивки, прекъсвания, за да имате време да се огледате, да се видите от страни, да оцените извървения път.

8. Бъдете внимателни към дребните неща. Именно те правят живота ни пълноценен. Радвайте се по всеки повод, живейте в настоящето.

9. Бъдете търпеливи. Помнете „Утрото е по-мъдро от вечерта”. И това, което днес ви се струва ужасно и несправедливо, утре може да се окаже просто поредната задача, която трябва да изпълните.

10. Движете се! Спортувайте, танцувайте, разхождайте се. Отидете на излет в планината, направете нещо ново и интересно. Просто живейте!