1. Обичай живота, който имаш в момента, докато създаваш този, за който мечтаеш. Не е нужно да избираш единия пред другия.

2. Няма от какво да се страхуваш, защото не можеш да се провалиш - можеш единствено да се учиш, да се развиваш и да ставаш много по-добра от преди.

3. Запомни, че моментът в който приемеш цялата отговорност за всичко в живота ти, е моментът в който си връщаш силата да промениш каквото си пожелаеш.

4. Приеми факта, че ако не си позволиш да мислиш различно от повечето хора, всъщност се примиряваш с това да живееш в посредственост, провал, съжаление и непрестанна молба - точно както повечето хора.

5. Имай предвид, че навиците ти създават живота, който живееш, затова без съмнение, няма по-важно умение, което да научиш, от това да контролираш навиците си. Необходимо е да разпознаеш, да приложиш и да задържиш навиците, които ще ти бъдат необходими, за да създадеш резултатите, които искаш да видиш в живота си. Не забравяй по пътя да се научиш и да разпознаваш лошите навици, които те задържат и ти пречат да реализираш потенциала си.

6. Помни, че когато си отдадена на целта на живота си, която е по-значителна от проблемите ти, те започват да губят своето значение и ти започваш да ги разрешаваш с лекота.

7. Дисциплината е начин на живот.

8. Не забравяй, че човекът в който се превръщаш е най-важният фактор за качеството ти на живот, сега и за в бъдеще.

9. През всички тези години си критикувала себе си и не си постигнала нищо, нали? От тук нататък опитай да се харесваш и да се обичаш, веднага ще усетиш разликата, обещаваме ти!

10. Мислите ти създават живота ти и света около теб. Когато имаш проблем, остани насаме със себе си, вдишай дълбоко няколко пъти и се запитай - "Кои мои мисли са предизвикали тази ситуация?".