От този момент нататък аз ще бъда щастливa, защото вече знам къде се корени щастието. И други преди мен са успявали да открият как се стигна до него. Сега знам, че нещастието не е емоционален фантом, който ту се появява, ту изчезва от живота ми. Щастието е избор. То е крайният резултат от моите мисли и действия, които допринасят за извършването на определена химическа реакция в мозъка.

Тази реакция предизвиква щастие и аз знам как да го постигна.

Ще посрещам всеки ден с усмивка. Дори тя да стои на лицето ми съвсем за кратко, в тялото ми ще се разлее радостно вълнение. С нетърпение очаквам възможностите, които денят ще ми предостави.

Смехът е външна проява на ентусиазма, а аз знам, че той е двигателят на света. Ще се смея винаги когато имам възможност. Ще привличам хората със своето усмихнато сърце. Светът принадлежи на ентусиастите, а останалите ги следват навсякъде.

Днес ще избера да бъда щастливa. Ще се усмихвам на всеки срещнат.

Усмивката ще бъде визитната ми картичка. Тя е най-мощното оръжие, с което разполагам. Усмивката има силата да разкъсва окови, да топи ледове, да укротява бури. Ще я използвам постоянно. Хората, с които работя всеки ден, ще подкрепят идеите ми, защото съм усмихнатa. Винаги ще се усмихвам първа. Демонстрирането на добро настроение, ще покаже на другите какво очаквам в отговор. Днес ще избера да бъда щастлива.

Благодарна съм за това, което имам !!!

Доскоро се обезсърчавах, когато изпадах в тежки ситуации, защото никога не сравнявах живота си с този на по-злочестите. Също както свежият бриз разчиства мъглите, от днес чувството ми за благодарност ще пропъжда облаците на отчаянието.

Господ ме е дарил с много качества и трябва да съм му благодарна за това. Твърде често се молех като просяк, непрекъснато исках повече и все забравях да благодаря. Не искам да приличам на алчно дете, което не цени и не уважава онова, което има! Благодарна съм, че мога да виждам, чувам и дишам. Ако някога получа повече, ще съм благодарна за изобилието.

Ще посрещам деня с усмивка. Ще се усмихвам на всеки срещнат. Благодарна съм за това, което имам.

Днес ще избера да бъда щастлива.

Автор: Анди Андрю, "Съкровищата на пътешественика"