X

Ако искаш да живееш по-добре...

от в 09:05 на 24.02.2016 в Всичко за теб | Щастие


Ако искаш да живееш по-добре...

Ако искаш да живееш по-добре... Снимка: livehdwallpaper.com

Не приемай нищо за даденост. Наслаждавай се как тече реката, как расте тревата, как цъфтят цветята. Наслаждавай се на уникалността на всеки миг...

Намери си твоето място. Намери себе си. И когато някой започне да става твърде настъпателен, когато някой те пресира, научи се да казваш: „Спри”. Научи се да казваш: „Стига”.

Спомняй си за хубавите моменти в миналото. Но после ги оставяй там. Не се опитвай да живееш в тях. Живей в настоящето. Очаквай с оптимизъм бъдещето. Защото най-хубавото тепърва предстои.

Наслаждавай се на вкуса на храната. На хубавото вино. На освежаващата сила на водата.

Отделяй време да погледаш изгрева и залеза. Те ще ти напомнят, че, за да уловиш красотата на момента, трябва да спреш, да забавиш скоростта, да отвориш очите си за света.

Говори и играй с децата. Те ще те провокират да преоткриеш детето в себе си. Ще те накарат да погледнеш на света с други очи. Да усетиш радостта на детския оптимизъм и лекотата на детската душа.

Когато останеш насаме с някого, не мисли какво да кажеш. Просто почувствай човека. И себе си. Думите ще дойда сами – направо от душата ти.

Спри с опитите си да планираш всичко. Всяко нещо, което ти се случва, има някаква цел. Довери се на Смисъла и позволи на духа ти да намери пътя. Той знае накъде да те отведе.

Позволи си понякога да мързелуваш. Да не правиш нищо. Почивката не е лукс. Тя е необходимост.

Намери си убежище, едно местенце вътре в душата ти, където да можеш да се оттегляш, за да събереш себе си. Заслужаваш го.

Автор: неизвестенТеми   житейски съвети | житейски уроци | мъдрости | съвети за щастие

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.