Непрестанно се появяват нови теории за възпитанието на децата. Но независимо от тях има едно правило, което не бива да се пренебрегва – децата трябва да бъдат щастливи. Ето и кои са 10-те тайни на родителите на щастливи деца:

Прекарват време заедно

Днешните родители са много заети. Когато се приберат уморени, те просто включват телевизора, за да има с какво да се занимават децата. Но има дейности, които можете да извършвате с тях. Децата ще забравят вещите, които сте им купували, но няма да забравят времето, което сте прекарали заедно.

Хранят се заедно

Доказано е, че семейните хранения са свързани с намаляване нивото на депресия и суицидни мисли сред тийнейджърите. Малчуганите, които редовно се хранят с родителите си, имат по-положителен поглед върху живота.

Учат децата на състрадание

Важно е децата да знаят какво означава да се грижиш за някого и да оценяваш грижите, които другите полагат за теб.

Учат децата да се справят с проблемите

Децата имат нужда от малко свобода. Гласувайте им доверие в различни ситуации, за да свикнат да разрешават проблеми. По този начин те ще бъдат по-самостоятелни и уверени.

Учат малчуганите как да бъдат комуникативни

Децата трябва да се научат да комуникират с другите от малки. Доказано е, че това умение се развива още от ранна възраст.

Без стрес

Проучвания сочат, че настроението на родителите влияе на настроението на малчуганите. Ето защо вие трябва да бъдете спокойни, за да предадете това усещане на вашето малко съкровище.

Те не викат и не удрят децата

Родителите на щастливи деца знаят, че стресираните деца не са щастливи. Ако малките пакостници са допуснали грешка, родителите им се стремят да им посочат каква е тя, за да не се повтаря, но не и с крясъци.

Те са пример за децата

Децата учат всичко от родителите си. Ето защо е важно да се държите така, както искате да се държи вашето дете. Не забравяйте, че малкото ви съкровище повтаря всяко ваше действие.

„Опитай пак“

Не е страшно, ако малчуганите не могат да се справят от първия път с дадена задача. Родителите в никакъв случай не бива да ги обезкуражават, а напротив – да ги поощрят, за да не се отказват.

Те помагат на децата да се справят с негативните чувства

Децата също са тъжни понякога. Задача на родителите е да разберат болката на малчуганите и да им помогнат да се справят с нея.