По наши спомени 90-те бяха изпълнени със страхотни сериали, които и до днес помним и които нямаме нищо против да гледаме отново. Но през десетилетието има и доста несполучливи.

Днес ви представяме една класация на ScreenRant, които са подредили 10-те най-лоши и 10-те най-добри ситкома на десетилетието. Проверете дали сте съгласни с тях или вие бихте пренаредели класацията.

Започваме с най-лошите сериали.

10. Моето друго Аз

В този сериал Тиа и Тамара са сестри близначки, които биват разделени при раждането и осиновени от различни семейства. Благодарение на случайността, двете разбират, че са сестри. Сериалът определено не е чак толкова лош, но е доста сладникав на моменти.

09. Умникът (Smart Guy)

Сериалът се разказва за момче гений, който прескача няколко класа от образованието си и направо влиза в гимназия, когато е на 10 години, което направо влудява останалите му братя и сестри. Проблемът на този сериал е, че днес изглежда доста остарял, освен това ти е трудно да се поставиш на мястото на главния герой. Все пак колко от нас са прескочили цели 6 класа, защото са твърде умни.

08. Спасени от звънеца: Нов клас (Saved by the Bell: The New Class)

„Спасени от звънеца“ е класика сред американските тийн сериали, затова не е изненадващо, че са направили продължение. За съжаление, продължението е истинска катастрофа, а рейтингът му в IMDB е „впечатляващ“ – 3,8.

07. Дарма и Грег

Сигурни сме, че много от вас няма да се съгласят с това, че „Дарма и Грег“ е лош сериал, но някои зрители изтъкват факта, че сериала разчита на една и съща формула през целите 5 сезона – непрестанните спорове между Дарма и Грег и техните различия. Ако се замислите, в реалността Дарма и Грег щяха да са разведени след първия месец... А ако не знаете, двойката се появява за кратко в „Двама мъже и половина“, където не изглеждат никак щастливи и Грег заплашва Дарма с развод.

06. Фантазиите на Вероника

Вероника Чейз е преследвана от мъжете и мразена от жените, тя е експерт по любовта и брачните отношения, освен това притежава верига от магазини за бельо, които помагат на различни двойки да възпламенят отново искрата в спалнята. Сериалът започва добре, но след втория сезон става все по-абсурден, например един от персонажите умира, защото е бутнат във вулкан от съпругата си...

05. Хари и семейство Хендерсън (Harry and the Hendersons)

Сериалът е базиран на филм със същото име и в него се разказва за семейство, което има необичаен домашен любимец, а именно – Голямата стъпка! Както филмът, така и сериалът е истински провал.

04. Палавата Сюзън

Годеникът на Сюзан я зарязва пред олтара и тя решава да започва да пише рубрика за това какво е да си необвързана. Освен това се оказва, че братът на бившия ѝ никак не е безразличен към нея. Сериалът не блести с нищо ново и много бързо се изчерпва.

03. Баровки

Сериалът е базиран на филма със същото име, но в главната роля на Шер е Рейчъл Бланчард. Сериалът е толкова разочароващ, че издържа само един сезон. След това друга телевизия го откупува, но и тя го прекратява след 2 сезона.

02. Сабрина, младата вещица: Анимацията

„Сабрина, младата вещица“ беше голям хит, а телевизията иска да издои всяка стотинка от продукцията, така се ражда анимацията по сериала. В нея 12-годишната Сабрина трябва да се научи как да използва магическите си способности, което вече сме виждали и с тийнейджърката Сабрина. Липсата на оригиналност и чара на истинската Сабрина обричат този сериал на пълен провал. Той е прекратен след един сезон.

01. Ферис Бюлер

„Почивният ден на Ферис Бюлер“ с Матю Бродерик е истинска класика. Затова на някоя телевизия отново ѝ хрумва да създаде сериал по него. За съжаление, сериалът отново е като лош преразказ на филма, освен това по същото време в конкурентна телевизия се излъчва много подобен сериал – „Паркър Луис никога не губи“, който е вдъхновен от „Почивният ден на Ферис Бюлер“, но доразвива идеята много по-добре. „Ферис Бюлер“ не може да се мери с „Паркър Луис“ и е прекратен само след 13 епизода.

А сега продължаваме с най-добрите сериали от 90-те. Може би сте пропуснали някой и има какво да наваксвате.

Най-добрите сериали на 90-те:

10. Сабрина, младата вещица

Сериалът определено не е перфектен, но притежава своя чар. Най-ценното в него са взаимоотношенията между Сабрина и двете ѝ готини лели. Освен това кой може да забрави говорещата котка Салем?

09. Бавачката

Сериалът е вдъхновен отчасти от личния живот на чаровната Фран Дрешър. В сериала тя играе бавачка на трите деца на богат продуцент, който, естествено, се влюбва в нея. Всеки от героите си имаше своите странности, което правеше сериала толкова забавен и приятен. Трябва да споменем, че Фран е номинирана два пъти за „Златен глобус“.

08. Мърфи Браун

Сериалът се разказва за Мърфи Браун, която трябва да се върне на работа като журналист в телевизията, след като е прекарала известно време в рехабилитационна клиника. Сериалът има цели 11 сезона, три награди „Златен глобус“ и 17 награди „Еми“. Интересното е, че сериалът се завръща тази година, а Кандис Берген отново ще е в ролята на Мърфи Браун.

07. Шеметни години

Днес се появяват много филми и сериали, които си играят с носталгията ни по 90-те или 80-те (например „Странни неща“), но преди тях се появи сериалът „Шеметни години“, който пък събужда носталгия по 70-те. Историята в него разказва за група приятели и техните родители в началото на 1976 г. Много от шегите в сериала стават част от модерната култура, а героите са запомнящи се и колоритни. Впрочем Мила Кунис и Аштън Къчър се запознават на снимачната площадка на сериала и години по-късно се женят.

06. Принцът от Бел Еър

В този сериал Уил Смит почти играе себе си. Неговият герой (носещ също името Уил) е „наказан“ от майка си да се премести и живее при чичо си и леля си в богаташкото градче Бел Еър. Там той разбива на пух и прах подредения и почти монотонен живот на роднините си, правейки това, което умее най-добре - да се забавлява. Сериалът е толкова любим на зрителите, защото е забавен и защото героите, особено този на Смит, веднага ти стават симпатични.

05. Всички обичат Реймънд

Сигурни сме, че всички сте гледали „Всички обичат Реймънд“! И нима някой може да забрави всички странни спорове между Реймънд и жена му Дебра или пък сблъсъците между майка му Мари и... всички останали. Сериалът има 9 сезона и 15 награди „Еми“.

04. Фрейзър

„Фрейзър“ е нещо като продължение на „Бар Наздраве“, но проследява героя Фрейзър Крейн, който се връща в Сиатъл, за да живее с баща си и да работи като радио психиатър. Това, разбира се, води след себе си редица от забавни моменти. Сериалът има три награди „Златен глобус“ и цели 37 награди „Еми“.

03. Уил и Грейс

Има причина скорошното съживяване на сериала да е толкова успешно – оригиналният сериал е обичан и до днес. В него се проследява животът на Уил, който е гей и адвокат, и Грейс, която е интериорен дизайнер. През повечето време те живеят заедно и тогава сериалът беше най-добър.

Сериалът има 15 награди „Еми“ и 29 номинации за „Златен глобус“.

02. Зайнфелд

Някои критици на сериала казват, че в него няма много сюжет и той не се разказва за нищо. Е, този сериал за... нищото е признат за шедьовър на ситкомите. Той проследява живота на Джери Зайнфелд и приятелите му Крамър, Джордж и Илейн, които невинаги са особено симпатични. Сериалът е спечелил 3 награди „Златен глобус“ и 10 награди „Еми“.

01. Приятели

Нима можеше друг сериал да е на първо място? „Приятели“ е културен феномен, истинско телевизионно събитие, оставило траен отпечатък в съзнанието ни. Малко са сериалите, които имат толкова голяма фен база и които са толкова гледани дори 14 години след техния финал. Причината е, че между шестимата приятели наистина има магия, която всички ние търсим и в собствения си живот.