Докато психолозите смятат, че доверието трябва да бъде в основата на силната и зрялата връзка, някои хора все пак подозират партньора си, че е неверен поради травматичен опит от миналото или собствената им несигурност. Да си представите половинката си с друг човек може да ви подлуди, така че понякога е по-добре да поемете дълбоко въздух и да прецените дали наистина има за какво да се притеснявате.

Разбираме колко е важно да сте сигурни в позицията си във вашата връзка, затова събрахме списък с признаците, които могат да покажат, че партньорът ви е напълно отдаден и не мисли за изневяра. Като бонус в края на статията ще разберете какво може да разкрие начинът, по който държите ръцете си за вашата връзка.

1. Той е честен с вас за всичко

В една зряла връзка партньорите трябва да могат да споделят всички новини помежду си, а не само приятните. Ако забележите, че половинката ви дори избягва да казва бели лъжи, това може да е знак, че е лоялен към вас и ви вижда като човек, на когото може напълно да се довери. Това може да е неговият начин да покаже уважението и доверието си, тъй като знае, че няма да го съдите. Вижда, че връзката е достатъчно силна и че ще намерите начин да преодолеете всяка ситуация заедно.

2. Показва своята отдаденост към връзката

Всички връзки имат своите възходи и падения, но партньорът ви не трябва да изчезва при първите признаци на проблеми. Ако той винаги е готов да обсъдите нещата и не ви пренебрегва, когато стане трудно, това е знак, че е отдаден на тази връзка и има очи само за вас. Бъдете сигурна, че ще направи всичко възможно, за да накара връзката ви да проработи.

3. Чувствата му са последователни

Ако нещо е точно за вас, вероятно ще го разберете веднага. Ако чувствата на партньора ви не се променят през цялото време, както и настроението му, бъдете сигурна, че вие сте единствената. Той знае какво иска за бъдещето си и това сте вие, така че няма място за съмнение.

4. Полага достатъчно усилия, за да накара връзката да работи

В началото на връзката партньорите обикновено са готови да общуват един с друг повече, за да я накарат да работи. Ако обаче сте заедно от известно време и този ентусиазъм не е избледнял, това е знак, че партньорът ви ви вижда като човек, с когото може да си представи своето бъдеще и тази перспектива е доста привлекателна. И никакви неравности по пътя не могат да попречат това да се случи.

5. Истински и емоционално отворен е към вас

Много хора се чувстват несигурни във връзката, след като се отворят към друг човек. Ако вашият партньор споделя своите притеснения и несигурности с вас, това е знак, че иска да остане емоционално свързан и е нетърпелив да ви пусне в живота им. Ако обаче е емоционално недостъпен, по-добре е да проведете разговор, за да не поставяте дистанция между двамата и да разберете причината за това поведение.

6. Не се страхува да изразява физическа обич

Макар че някои хора си падат по докосването повече от други, ако забележите, че партньорът ви използва всяка възможност, за да покаже своята привързаност, вероятно сте на правилен път. Показването на физическа обич помага да изгради интимност и да се създаде силна емоционална връзка между партньорите. По този начин мъжът до вас изразява нежността си и желанието си да се грижи за вас.

7. Не става ревнив

Чувството за ревност често възниква от това, че сте несигурни не само за себе си, но и за връзката си. Партньорът ви може също да проектира собствените си мисли и желания върху вас и да се съмнява в чувствата ви. Здравословните отношения трябва да се изграждат на доверие и ако половинката ви не се държи ревниво, това е знак, че се чувства сигурен и удовлетворен от начина, по който вървят нещата.

8. Включва ви във всички сфери на живота си

Макар че е естествено да имате живот извън връзката си, мъжът, който е истински отдаден, ще иска да сподели по-голямата част от преживяванията си с вас. Това не означава, че и двамата не можете да излизате отделно, но ако партньорът ви ви вижда като приоритет, ще бъде готов да ви ангажира в живота си, доколкото е възможно. Това може да бъде неговият начин да ви позволи да го опознаете по-добре и да покаже, че няма какво да крие от вас.

9. Взима предвид мнението и желанията ви

Големите жестове могат да ласкаят, но най-важни са малките неща. Ако мъжът до вас винаги взима предвид мнението ви и е готов да се промени и да се развие, за да ви направи по-щастлива и да се чувствате по-комфортно във взаимоотношенията ви, това е знак, че значите много за него. Промяната на поведенческите модели може да бъде доста предизвикателна и ако партньорът ви се справи със задачата, това е нещо, което трябва да оцените и което доказва любовта му към вас.

10. Винаги мисли за вас

Партньорът ви може да няма възможност да излиза с вас всеки ден, но дори и да има най-натоварения ден на работа, ще намери минута, за да ви уведоми, че мисли за вас. Само текстово съобщение, сладка снимка или емоджи ще докажат, че винаги мисли за вас и няма човек, с когото би предпочел да говори пред вас.

Бонус: Какво може да каже за връзката ви начинът, по който държите ръцете си

Психолозите вярват, че езикът на тялото разкрива много за истинските ни намерения, така че дори един обикновен жест като държането на ръцете може да покаже истинските чувства на половинката ви към вас.

• Свободно преплитате пръстите си. Това е приятен и нежен жест, който показва не само любовта, но и независимостта на всеки партньор и действа като сигнал към другите хора, че сте заедно.

• Партньорът ви обгръща ръката си над вашата. Въпреки че този жест може да бъде знак за силно желание да защитите друг човек, той може също така да разкрие контролиращия и зависим характер на връзката. По-добре обърнете внимание на поведението на партньора си, за да забележите смущаващи признаци.

• Преплитате пръсти. Преплитането на всички пръсти, докато се държите за ръце, често се тълкува като знак за привличане и силна нужда да бъдете с друг човек, но без да сте твърде нуждаещи се или да проявявате надмощие.

Знаете ли някакви други признаци, които доказват, че половинката ви има очи само за вас?