Справочникът „Световни рекорди на Гинес“ съществува вече над 60 години и всяка година добавя към своите страници около 6000 нови рекорда! Не е изненадващо, че част от тях са на звезди, познати по целия свят.

Днес ви представяме 10 от тези известни личности, които са успели да поставят рекорд на Гинес.

1. Шакира

Шакира притежава три рекорда – за най-продаван испански албум, за най-продаван испански сингъл и за първия човек във „Фейсбук“, който е харесан от 100 млн. души.

2. Хилари Клинтън

През 2016 г. Хилари Клинтън става най-търсената жена в Гугъл. Това не е никак изненадващо, като вземем предвид напрегнатите избори в САЩ. Преди това най-търсената жена е била Лейди Гага.

3. Ози Озбърн

През 2010 г. 52 хил. души на стадиона „Доджър“ поставят нов рекорд за най-дълъг и най-силен вик. Начело на това пронизително викане е бил фронтменът на „Блек Сабат“ – Ози Озбърн.

4. Дуейн Джонсън – Скалата

Може би си мислите, че бившият кечист Дуейн Джонсън притежава някой силов рекорд, но грешите. Неговият рекорд е свързан със селфита. Скалата си е направил 105 селфита за три минути. Условието е било на всяка снимка лицето и вратът на човека да са на фокус.

5. Металика

„Металика“ държи рекорда за първата музикална група, която е била на турне на всичките седем континента. Да, те са свирили дори на Антарктида. Техният концерт е вторият, който някога е бил изнасян на ледения континент, а публиката е била от 120 души.

6. Елън Дедженерис

Вероятно всички си спомняте това селфи на Елън, което тя направи като водеща на наградите „Оскар“. Снимката счупи рекордите по споделяния в „Туитър“, след като беше споделена 3,3 млн. пъти. Интересното е, че миналата година рекордът беше подобрен от 16-годишно момче, което се надяваше да спечели пилешки хапки за цяла година, ако постът му бъде споделена достатъчно много пъти. Той попита голямата верига Wendy’s колко споделяния трябва да направи, за да получи безплатни хапки за цяла година, и те му отговориха 18 млн. Потребителите на „Туитър“ се отзоваха и споделиха снимката му 3,4 млн. пъти. Е, не е направил 18 млн., но хранителната верига дари 100 хил. долара в негова чест на благотворителна организация и сме сигурни, че си е получил безплатните хапки.

7. Реджис Филбин

Реджис Филбин е известен телевизионен водещ в Америка, който през 2004 г. поставя рекорд на Гинес за най-много часове на екран – цели 15 188 часа пред камерите! През 2011 г. той все още държи рекорда, но е натрупал нови часове и общо 16 746 часа е даван по телевизията. Това означава, че той е даван по телевизията средно един час всеки ден за 50-те години, през които работи в телевизията.

8. Еминем

През 2013 г. Еминем счупи рекорда за най-много думи в хитов сингъл. Песента му "Rap God" е дълга 6 минути и 4 секунди, а съдържа 1560 думи, което означава, че Еминем изговаря средно 4,28 думи в секунда. По време на най-бързата част от песента това число се увеличава на 6,46 думи в секунда!

9. Робърт Дауни Джуниър

Актьорът не е поставил лично този рекорд, а по-скоро го е вдъхновил. Докато е в Китай, за своя рожден ден Робърт Дауни Джуниър получава картичка с 5339 подписа от фенове. Това е картичката с най-много подписи в историята. Според нас лесно можем да го подобрим!

10. Мишел Обама

Мишел Обама също не е поставила рекорд сама, но е спомогнала за такъв. През 2011 г. тя се присъединява към група от 400 деца, които искат да поставят рекорд за най-много хора, правещи подскоци. За период от 24 часа 300 265 души от цял свят се включиха към предизвикателството да правят подскоци в продължение на една минута.