Всяка жена е невероятна и уникална, но има все пак някои жени, които са малко по-уникални от другите – те успяват да поставят нови световни рекорди и си извоюват почетното място в книгата „Световните рекорди на Гинес“.

Днес ще ви представим 7 невероятни жени, които определено биха ви впечатлили или шокирали със своите умения и постижения.

1. Най-силната жена

Полската спортистка Анета Флорчик често е наричана най-силната жена в света. Е, има защо. Тя може да вдигне 500 килограма! В „Световните рекорди на Гинес“ обаче е поради друга, по-забавна причина. Анета държи дамския рекорд за вдигане на хора – тя е успяла да вдигне над главата си 12 възрастни мъже за 2 минути. Определено не бива да се карате с такава жена.

2. Най-гъвкавата жена в света

Най-гъвкавата дама в света се нарича Злата (истинското ѝ име е Юлия Гюнтел). Тя е влязла в „Световните рекорди на Гинес“, защото е успяла да спука три балона за 12 секунди без ръце – само чрез извиване на гръбнака си.

Вижте нейния трик тук:

Тя може да се завира и в изключителни тесни пространства, като малки куфари, въпреки че е висока 170 см. Най-интересното е, че Злата не е тренирала особено, за да го постигне, тя просто е родена с изключително гъвкави сухожилия и стави.

3. Най-татуираната жена в света

Джулия Нюз от САЩ е позната като „Изрисуваната дама“, защото 95% от кожата ѝ е покрита с татуировки. Може би си мислите, че Джулия просто се е запалила по татуировките и в един момент не е знаела кога да спре? Не, оказва се, че нейната история е доста по-различна. След като навършва 30 г., на Джулия е поставена диагнозата порфирия – заболяване, при което слънчевата светлина причинява мехури и белези по кожата. Тя решила да не се предава и вместо да падне духом, покрива белезите си с татуировки.

4. Жената с най-тънката талия

27-годишната Пикси Фокс от Швеция е похарчила около 250 хил. долара, за да прилича на анимационната героиня Джесика Рабит. За целта тя е преминала през няколко пластични операции, включително увеличаване на бюста и премахване на 6 ребра.  Заради това днес е позната като жената с най-тънка талия – само 35,5 см. Освен това преди време се е подложила и на друга операция – този път си е сменила цвета на очите – от сини на зелени.

5. Най-бързо пробяган маратон с високи токчета

Айрин Сиуел е бивша танцьорка от САЩ, която поставя рекорд за бягане в маратон с високи токчета. Момичето е пробягало 43 км за 7 часа и 28 минути. Айрин е бягала със 7-сантиметрови токчета и успява да завърши маратона за 2 минути по-бързо от предишната носителка на рекорда. Да завършите маратон, никак не е лесно, дори с обикновени обувки, а представете си да бягате с токчета – истински кошмар!

6. Най-старата активна гимнастичка

92-годишната Йохана Куас от Германия е най-възрастната активна гимнастичка в света. И да, тя наистина участва състезания, на които изумява всички – и публиката, и съдиите. Очевидно е, че за нея възрастта не е пречка.

7. Най-малката жена в света

Младата индийка Джоти Амджи е записана в „Световните рекорди на Гинес“ като най-малката жена в света. Когато е на 18 г., Джоти е висока само 62,8 см, с тегло – 5,2 кг. Причината за нейния нисък ръст е генетичното заболяване ахондроплазия.

През 2014 г. Джоти участва в четвъртия сезон на „Зловеща семейна история“. Днес Джоти е на 24 години и се стреми да води нормален живот – тя пътува много и участва в различни риалити програми.