Обикновено красотата изисква много време и купища пари, но не всички разполагаме с тях. Ето защо повечето от нас търсят бързи, лесни и ефективни трикове, които да ни помогнат в задачата.

Днес сме събрали за теб 100 тайни за красота, които са издържали проверката на времето и ще ти помогнат да изглеждаш прекрасно без много усилия.

Коса

1. Можеш да се накъдриш с лента за коса. Просто увий няколко пъти косата около лентата и после преспи по този начин, а на сутринта ще имаш нежни къдрици.

2. Сресвай косата си от корените към връхчетата, това придава естествен блясък на косата.

3. Много жени правят грешката да прикриват израсналите корени с цялостно боядисване, но за косата ти ще е по-щадящо в такива случаи да боядисаш само корените. Боядисвай цялата коса само когато предната боя напълно я изгубила блясъка си.

4. Когато отиваш на фризьор винаги бъди подготвена да обясниш точно какво искаш. Най-добре му покажи снимка на желания резултат. Това спестява много терзания след това.

5. За да прикриеш израсналите краища, може да сресваш косата си на зигзаг. По този начин различните цветове се забелязват по-малко.

6. За да прибереш непослушните косъмчета, които стърчат и развалят прическата ти, напръскай косата си с лак за коса и после прибери косъмчетата с чиста четка от спирала.

7. За да предпазиш косата си от слънцето, не забравяй да носиш шапка или шал.

8. Избери калъфка за възглавница от памук или сатен, по този начин косата пада по-малко.

9. Понякога единственото, което ти е нужно, за да имаш повече обем, е да промениш мястото, в което косата се разделя на път. Експериментирай и виж резултата.

10. Използвай гребен с широки зъбци особено ако имаш суха коса. По този начин косата ти ще се заплита по-малко.

11. Можеш да използваш сух шампоан или бебешка пудра, за да премахнеш излишното омазняване на косата. Просто ги нанеси в корените, разреши се, за да ги махнеш, и косата ти ще изглежда добре цял ден.

12. Ето как трябва да използваш  фибите за коса:

13. Ако си решила сама да се боядисаш, за да прикриеш белите коси, не избирай цвят, който е твърде неестествен. Най-добре заложи на нюанс, близък до твоя. По този начин ще намалиш вероятността за катастрофален резултат.

14. Най-добре е да използваш шампоан, който не съдържа сулфати.

15. Но ако често използваш лак за коса или гел, трябва да миеш косата си с шампоан със сулфати поне веднъж седмично, защото „меките“ шампоани не могат да измият всички следи от силикона, който се съдържа в тези продукти.

16. Намокри косата си с обикновена вода от чешмата, преди да отидеш да плуваш в морето или в басейна. По този начин ще намалиш вредата върху нея.

17. За да запазиш къдрите си цял ден, можеш да използваш морска вода. Смеси 1 чаена лъжица морска сол и половин литър минерална вода. След това сложи сместа в бутилка спрей и напръскай къдриците. Солта ще им помогне да се задържат през целия ден.

18. Косата губи естествения си блясък, ако миеш с твърде топла вода.

19. Когато подсушаваш косата си, не я търкай прекалено много, защото това прави космите по-крехки и по този начин косата ти ще се накъса. Препоръчително е да използваш мека материя, например стара тениска, вместо груба хавлия. И освен това трябва само леко да притискаш кърпата към косата си, без да я разтриваш.

20. Масажът на главата помага за растежа на косата и намалява косопада.

21. Плитката ти ще изглежда страхотно, ако първо нанесеш малко стилизиращ мус. По този начин няма да се притесняваш от стърчащите косъмчета.

22. Ако искаш да придадеш допълнителен обем на косата си, започни да я изсушаваш със сешоара от корените, а не от връхчетата.

Вежди

23. Преди да оформиш веждите си, трябва да омекотиш кожата, за да може отскубването да стане по-лесно. Просто намокри тампонче памук с топла вода, постави го върху веждите си и изчакай малко.

24. Скуби веждите си само по посока на косъма.

25. Въпреки че напоследък е много модерно жените да рисуват целите си вежди, много по-елегантно е да добавиш цвят само на местата, където косъмчетата са по-редки. Така веждите ще изглеждат по-гъсти, но и естествени.

26. Не използвай твърде остър молив за вежди, по-добре е да бъде по-тъп, така линията ще бъде по-незабележима.

27. Ако косъмчетата на веждите ти постоянно стърчат, сложи малко лак за коса върху чиста четка от спирала и после среши непокорните вежди.

28. Ако нямаш време за цялостен грим, спиралата и запълването на веждите правят чудеса.

Очи

29. Ако искаш цветната спирала и сенките ти да изглеждат по-ярки, първо нанеси бял молив за очи.

30. Ако обаче имаш малки очи, не е препоръчително да нанасяш спирала на миглите на долния клепач, защото по този начин тази област става по-тъмна, а това намалява размера на очите ти.

31. Ако още не си свикнала да нанасяш очна линия и линиите ти никога не са прави, използвай дебитна карта или карта за игра, за да нарисуваш права линия.

32. Ако искаш очите ти да изглеждат по-големи и по-отворени, нанеси малко златни сенки под веждите.

33. Ако искаш по-нежен грим, използвай кафява спирала, вместо черна.

34. Моливът за очи няма да се размаже, ако първо нанесеш малко тъмни сенки.

35. Нанасяй подочния крем със средния пръст, вместо с показалеца. По този начин натискът върху кожата ти е по-малък.

36. За увеличиш очите си визуално, нанеси малко бял молив за очи в ъглите на долните клепачи.

37. Тъмният молив в тази област пък ще направи очите ти по-тесни.

38. Белият молив ще направи очите ти по-сияйни.

39. Когато нанасяш спирала, винаги дръж главата си изправена, за да избегнеш изцапване. Освен това е добре да започваш от долните мигли, за да избегнеш изцапването над очите.

40. Ако започваш от долните мигли и все пак слепоочията ти са изцапани, има и друг трик - може да използваш карта за игра или друго парче хартия с подобна форма.

41. За да върнеш живота на кремообразните сенки, които вече са изсъхнали, просто капни няколко капки разтвор за лещи, разбъркай сенките с обратната страна на виличка и готово. Друг начин е да сложиш няколко капки дестилирана вода в бурканчето и после да го поставиш в микровълновата (без капака и стига да няма опасни етикети по шишенцето) за 5-10 секунди.

42. За да върнеш изсъхналата спирала към живот, отново можеш да капнеш 2-3 капки разтвор на лещи или масло от жожоба.

43. Друг начин е да я затвориш много добре и да я поставиш в чаша с топла вода, след няколко минути спиралата трябва да е отново течна.

44. Ако първо нанесеш малко бебешка пудра върху миглите си, а след това сложиш спирала, миглите ти ще изглеждат по-дебели и дълги.

45. Ако не успяваш на начертаеш права линия с молива за очи, пробвай да нарисуваш 3-4 малки линии, вместо една непрекъсната.

46. Ако искаш грим, който изглежда добре както през деня, така и вечер, комбинирай тъмни сенки със светли (например кафяво и бежово).

47. Ако трагедията вече се е случила и си се изцапала със спиралата, а останалата част от грима ти е готова, просто използвай клечки за уши и лосион за почистване на грим. Друг вариант е да използваш клечки за уши и коректор.

48. Когато времето е студено, е най-добре да използваш водоустойчиви сенки, защото от студа могат да ти се насълзят очите.

Кожа

49. Използвай фон дьо тен, вместо коректор, за да прикриеш несъвършенствата на кожата.

50. Не пипай кожата на лицето си освен ако не е необходимо. Бактериите по ръцете ти могат да причинят пъпки и петна.

51. Грижи се старателно за четките си за грим. Не ги оставяй мръсни – измивай ги периодично с шампоан. След това ги подсуши с кухненска хартия. Състоянието на четките оказва влияние не само върху това колко добре ще изглежда гримът ти, но и върху състоянието на кожата ти.

52. Можеш да си направиш несесер за четките ти само за 5 минути. Единственото, което ти е необходимо, е бамбукова рогозка, голям ластик, малко конец и панделка:

53. За да почистиш четките си за грим, има още един вариант – смеси зехтин и препарат за миене на чинии в съотношение 1:1. След това изплакни четките с вода.

54. Увери се, че върху големите четки не е останала пудра или руж от предишно нанасяне, иначе гримът ти няма да е равномерен.

55. Коректорът може да прикрие тъмните кръгове под очите, но има едно голямо „Но“ – светлата линия под очите само ще привлече внимание към несъвършенствата на кожата ти. Ето защо е препоръчително да нанесеш коректора под формата на триъгълник и да размажеш краищата му с пръсти.

56. Никога не си изстисквай пъпките! Това може да доведе до ранички, инфекции и дори белези.

57. Нанасяй ружа в посока от бузите към косата.

58. Много жени тестват фон дьо тена върху китката си, но кожата на китката е различна от тази на лицето. Най-добре е да пробваш новия фон дьо тен върху шията или върху челюстта.

59. При вечерен грим много момичета използвай ярки и наситени цветове, но е добре да внимаваш с тях. Използвай такива цветове само в една част от лицето ти. Например, ако искаш да привлечеш вниманието към устните си, то гримът на очите ти трябва да е по-мек.

60. Ако очите ти са подпухнали, измий ги със студена вода или нежно разтрий кожата с кубче лед.

61. Не забравяй да хидратираш кожата си през деня особено когато е горещо. Винаги дръж под ръка крем или спрей.

62. Понякога, за да се отървем от торбичките под очите, е достатъчно само да поставиш крема за лице в хладилника. Студеният крем ще стегне кожата.

63. Ако кожата ти се е зачервила, отново можеш да използваш кубче лед – прокарай го нежно по кожата и зачервяването ще стане по-малко видимо.

64. Ако си прекалила с парфюма, избърши врата и китките си с тампонче памук, напоено в спирт.

65. Ако искаш здрава и сияйна кожа, ще трябва да промениш диетата си. Здравата кожа е продукт на здравословното хранене. Яж повече плодове и зеленчуци, а вредните мазнини и сладките неща намали до минимум.

66. Затопли лосиона за тяло в микровълновата за 5 секунди и по този начин той по-ефективно ще успокои кожата ти, особено през зимата.

67. За идеалната вана, пълна с мехурчета, първо изсипи течността за мехурчета (или постави бомбичката за вана) точно под крана и после пусни водата.

68. Сауната е много полезна за кожата. Горещият въздух ти помага да се отървеш от токсините чрез потта. Все пак не прекалявай и внимавай, ако имаш сърдечни проблеми или ниско кръвно.

69. Ако искаш по-безболезнена и по-ефективна кола маска, първо изпъни кожата, преди да я нанесеш. След това използвай бебешко олио, за да премахнеш остатъците.

70. Не използвай епилатора си веднага след баня – дай време на косъмчетата да омекнат.

71. Най-добрия скраб за тяло, който ще намериш, е смляното кафе. Освен това ароматът е божествен.

72. Преди да нанесеш фон дьо тена използвай праймър (основа за грим).

73. Най-доброто време за нанасянето на лосион за тяло е веднага след баня, когато кожата ти е влажна.

74. Кремът, който е подходящ за лицето ти, е подходящ и за ръцете ти. Кремът за лице може да изсветли тъмните петна по кожата ти.

75. Използвай скраб за тялото веднъж седмично.

Устни

76. Ако искаш червилото ти да издържи по-дълго, първо нанеси червилото, а после нанеси пудра върху устните си през кърпичка. Ако искаш меки и гладки устни, използвай парче плат, напоено с топла вода, за да премахнеш мъртвата кожа.

77. За по-бърза промяна на дневния грим към вечерен просто нанеси по-тъмно и наситено червило върху онова, което вече носиш.

78. Ако нежно покриеш червилото си със сенки с подобен цвят, то ще издържи по-дълго.

79. Притесняваш се, че хората ще забележат, че се изчервяваш? Тогава използвай по-тежък цвят червило – яркият цвят ще отклони вниманието и бузите ти ще изглеждат не толкова зачервени в сравнение с него. Докато по-бледите нюанси дори ще подсилят руменината ти.

80. Масажирай устните си от време на време, за да подобриш циркулацията на кръвта.

81. Използвай светъл молив за устни, за да им придадеш допълнителен обем.

82. Преди да подостриш молива си за устни, първо го постави във фризера за малко. По този начин той ще е твърд и няма да се размаже толкова много по острилката.

83. Усмихвай се, докато нанасяш червилото си, по този начин ще си сигурна, че си покрила всяка част от устните, включително и ъгълчетата на устата.

84. Ако не искаш червилото ти да се размаже, нанеси малко коректор около контура на устните ти.

85. Хидратирай устните си с балсам всеки ден.

Нокти

86. Когато се лакираш, най-добре е да започнеш от кутрето към палеца, по този начин няма да изцапаш пръстите си с вече лакираните нокти.

87. Ако искаш по-ефективно да премахнеш лака, натопи памуче в лакочистител и го притисни към нокътя за 5-10 секунди, преди да разтъркаш. Така лакът ще е омекнал и ще е по-податлив.

88. Когато използваш стикери/лепенки за нокти (ако си правиш френски маникюр например), краищата на стикерите трябва винаги да излизат извън нокътя, иначе махането им става много трудно.

89. Ако искаш лакът ти да изсъхне по-бързо, потопи ръцете си в купа със студена вода веднага след като се лакираш.

90. Настроена си експериментаторски? Можеш да си направиш собствен лак, като смесиш сенки за очи с лак в близък нюанс.

91. Ако лакът ти с брокат е особено упорит и не се маха - има решение. Напой парче памук в лакочистител, притисни го към нокътя си и после увий пръста си с фолио. Повтори процедурата с другите пръсти и изчакай няколко минути. След това лакът ще се махне много лесно.

92. Преди да нанесеш лака, намажи кожата около нокътя с малко зехтин. По този начин всякакъв лак, който е попаднала върху кожата, по-късно ще се премахне много по-лесно.

93. Трябва да пилиш ноктите си веднъж седмично и винаги да движиш пилата само в една посока.

94. Ако нямаш време за нов маникюр, преобрази стария с малко брокат и безцветен лак.

Крака

95. Ако краката ти са уморени след дългия ден, сложи ги в топла вода за 3 минути, а след това в студена за 1 минута. Редувай топлата със студената вода за 15 минути.

96. Старият крем за лице може да бъде използван за краката ти. Намажи краката си с дебел слой от него, преди да си легнеш, и на сутринта ходилата ти ще са бебешко меки.

97. Използвай ананас или кората от киви, за да направиш ходилата си по-меки. Разтривай ги с плода в продължение на 5 минути, след това ги измий и нанеси хидратиращ крем.

98. За да избегнеш гъбичките на краката, поддържай ноктите си възможно най-чисти. Редовно премахвай мъртвата кожа от ходилата си и сменяй чорапите си веднага след спорт.

99. Масажът на краката върши чудеса срещу умората и стреса. Използвай и двете ръце за масажа и започни от петата към пръстите.

100. Усмихвай се!

Това е най-важният, най-бързият и най-ефективният трик, за да изглеждат добре. Просто се усмихвай и видът ти ще е много по-сияен.