Казват, че жените обичаме с ушите си. И за съжаление до голяма степен е вярно. Ако сложим ръка на сърцето си, ще признаем пред себе си, че повечето случаи, когато сме се влюбвали, е било не заради това, което прави мъжа за нас, а заради това, което ни казва. Нещо повече. Склонни сме да игнорираме нещата, които прави, ако те противоречат на думите му. Сами се зазиждаме зад стени от илюзии и напразни надежди. Докато един ден не прогледнем. И не си обещаем, че повече няма да бъдем слепи за делата му. И си вярваме... До следващия път. А сигналите, че този мъж не мисли това, което говори, са толкова лесни за разпознаване. Но и толкова трудни за преглъщане, нали...

Ето най-важните от тях:

1. Не проявява истински интерес към нещата, които интересуват теб, но се сърди, ако ти не проявяваш интерес към нещата, които интересуват него.

2. Не е готов да прави компромиси заради теб, но настоява ти да правиш компромиси заради него

3. Цар е на обещанията... от ден до пладне. Когато разбере, че е в издънка и че наистина може да те изгуби, ще напълни телефона ти със смс-и, ще се извинява, ще те моли... до следващия път.

4. Манипулира те чрез секса. Повтаря ти, че си най-добрата в леглото, че си единствената, с която се е чувствал така,.. но странно защо извън кревата не те кара да се чувстваш единствена и най-важна в живота му.

5. Не полага никакви усилия за връзката ви и в теб непрекъснато живее усещането, че ако не беше ти, тази връзка най-вероятно нямаше да я има...

6. За него най-важно е той да се чувства добре. Винаги извърта нещата и те обвинява, че не го разбираш, че той не може да ти угоди, че не мислиш за него... А истината е, че той не мисли за теб.

7. Обажда ти се, когато има нужда от теб. И иска да си до него. Но когато ти имаш нужда от него, не е там. Или е зает, или е болен, или намира повод да се скарате. Просто защото не иска да наруши спокойствието си, като се нагърбва с твоите проблеми. Но иска да се разтоварва от тежестта на своите, като ти прехвърля върху раменете ти...

8. Избягва да се среща със семейството и твоите приятели. Нито пък те среща с неговите. Твърди, че най-хубаво му е, когато е само с теб, но истината е, че просто не иска да се почувства твърде обвързан с теб.

9. Не споделя наистина важни неща и не иска мнението ти, дори ако става дума за решения, които засягат и двама ви. Взима ги сам и очаква да се съобразиш с него. Но той самият не счита за нужно да се съобразява с теб.

10. Ревнува те. Дори когато няма повод. Ревнува те, защото подсъзнателно е нясно, че не ти дава това, от което се нуждаеш и което заслужаваш и че рано или късно ще се появи човек, който ще ти го даде. Но вместо да промени себе си, предпочита да не общуваш с никой и да не се срещаш с никой. За да нямаш база са сравнение...

11. Винаги той е правият. Отказва да допусне, че има и друга гледна точка – твоята. Настоява, че нещата са такива, каквито той ги вижда. И каквито ги иска. Не желае да те чуе, просто защото чува само себе си.

Не забравяй, скъпа моя, може и да си се влюбила в неподходящ човек. Но никой не те кара да оставаш с него...

Вдъхновено от мрежата... и живота.