Чувстваш се тъжна? Не се радваш често? Мислиш негативно през по-голямата част от деня? Ние намерихме решението на твоя проблем. Ако искаш да живееш по-позитивен живот и да си щастлива, следвай тези 12 стъпки, като не забравяш да ги повтаряш всеки ден:

1. Започни деня с усмивка и бъди благодарна за новия ден

Гледай на него като нов ден, в който да започнеш приключението си. Не забравяй, че някъде там някой чака да отвориш сърцето си. Усмихни се и благодари. Ще е достатъчно.

2. Бъди продуктивна

Винаги помни, че натоварвайки се с много задачи, се изморяваш и мислиш за негативни неща. Това се случва в онази фаза от живота ти, в която нищо не изглежда лесно и се затрупваш с нови и нови задачи. Докато ума и тялото ти са заети, няма да изкорениш песимизма от живота ти.

3. Отдели време за хората, които имат значение за теб

Не можеш винаги да си заета. Прекарай време с близките си, защото те имат значение, грижат се за теб и те обичат истински. Когато отделиш време и си позволиш да се забавляваш, нека е с тях.

4. Медитирай

Намери време за упражнения и да преосмислиш нещата. Така ще разрешиш проблемите си един по един, ще взимаш добри решения и ще вършиш добро. Медитацията ще ободри тялото и ума ти. Можеш да я правиш навсякъде, където е спокойно и не се притесняваш.

5. Избери да правиш нещата, които те карат да се чувстваш жива

Да живееш, независимо колко години, не означава само да оцеляваш, а и да се наслаждаваш, да се бориш и да бъдеш чута. Бъди жива – това е твоя отговорност и зависи от теб дали ще успееш, защото другите не могат да ти помогнат.

6. Вярвай в себе си

Ти можеш, можеш много неща. Няма как да умееш да правиш всичко, но със сигурност има области, в които си способна да се развихриш и да се наслаждаваш. Достатъчно е да вярваш в себе си и да не губиш възможностите пред теб. Бъди уверена и не позволявай на чуждото мнение да ти повлияе. Всеки от нас има различни интереси и таланти, не се отказвай от твоите.

7. Не губи кураж и ентусиазъм

Вярата не е достатъчна. Трябва да си куражлийка и ентусиазирана също. Бъди като дете, което опитва от всичко и се наслаждава на случващото се. Приготви се за приключения, бъди смела и непоколебима. Това е ключът към силата, с която да преодолееш всяка трудност, която се изпречи на пътя ти.

8. Извинявай се и прощавай искрено

Не можеш да дадеш това, което нямаш. Не можеш да простиш, ако няма как да го направиш. Най-странното е, че виновният няма да ти се извини, докато и ти не го направиш. Защо е така? Ние сме хора. Не сме перфектни. Правим грешки, от които да се учим. Не се насилвай да прощаваш на другите, ако не са го заслужили, защото така само ще навредиш на себе си. Извини се само ако го мислиш. Животът ти ще има по-голям смисъл.

9. Възползвай се от безкрайните възможности

Направи го, докато можеш, защото не всеки получава шанса, от който има нужда. Дори и да имаш минимална възможност да постигнеш нещо, не я отхвърляй, а пробвай и дай най-доброто от себе си. Нека си заслужава.

10. Обнови ежедневието си

Рутината е нещо еднообразно. Ако си изморена от живота, защото повтаряш едно и също всеки ден, промени я. Разчупи ежедневието си. Само ти можеш да го направиш. Излез с приятели. Отиди на кино. Каквото и да е. Не позволявай на рутината да убие желанието ти за живот.

11. Наслади се на изкуството около теб

Не харесвай просто музиката или картините. Това не стига. Наслаждавай им се. Отпусни се. Чети и вникни в съдържанието, за да станеш по-мъдра и да нахраниш въображението си. Танцувай, за да си свободна. Не се крий по ъглите. Излез и се радвай на всичко. Развий артиста в теб.