Скъпи мами, знаем, че грижата за вашето дете, както и за дома, са основен приоритет за всяка от вас. Но понякога е хубаво да отпуснем малко контрола и да се доверим на половинката си. Ако се успокоите, може да се изненадате колко „чудеса“ могат да извършат. Ето кои са нещата, които никога и по никакъв повод не бива да казвате на един татко:

1. „Не се ли чувстваш зле от това, че постоянно работиш?“

Точно както майките, които съчетават работата и грижите за дома, така и татковците се опитват да балансират между професионалния и личния живот. Бъдете сигурни, че те едва ли се чувстват добре от факта, че изпускат онези малки и красиви моменти с децата като първата крачка или думичка.

2. „Толкова е мило от твоя страна да си „бавачка““

Родителите не са бавачки на децата си. Това е тяхно задължени, а главната им задача е да ги възпитават, а не надзирават.

3. „Какво ще правиш, докато жена ти я няма?“

Всъщност татковците могат да се справят прекрасно,както с домакинската работа, така и с гледането на децата. Независимо дали половинката им е наоколо, или не.

4. „Не забравяй да…“

Да, да правят сто неща едновременно определено не е в природата на мъжете, но не подценявайте тяхната възможност да се справят перфектно в напрегнати ситуации.

5. “Защо не се консултираш с жена си?“

Не! Бъдете сигурни, че татковците са абсолютно способни да вземат адекватни решения, когато става въпрос за децата им.

6. „Мама май е извън града“

Каквото и да не е наред – лошо облекло или рошава коса, не решавайте веднага, че е по вина на таткото.

7. „Толкова е хубаво, че не си на работа, а си тук с нас!“

Бъдете сигурни, че когато става въпрос за децата, татковците са напълно способни да преценят кое е важно и кое не чак толкова. Не ги нападайте, когато се появят.

8. „Това изглежда като задача за мама“

Татковците също могат да участват в артистичните проекти и да успокоят малчуганите.

9. „Сигурен ли си, че е добра идея“

Да! И той е родител, което значи, че той решава!

10. „О! Очаквах майка му/и“

Мама не е единствената, която може да заведе децата на училище или на парти за рожден ден.

11. „Просто се нуждае от майка си“

Разбира се, че за мама има специално място в сърцето на всяко малко човече, но татковците са точно толкова важни, колкото и тя.

Така че, скъпи дами (и господа) не подценявайте мъжете нито в грижата им към децата, нито в домакинските задължения. Ако се наложи, те могат да бъдат точно толкова изобретателни, колкото и дамите. Понякога просто трябва да им се доверим.