1. Лъвовете обожават вниманието и непрекъснатото напомняне, че ги харесват. Мразят да се състезават с теб за любовта си, затова не се опитвай да го караш да ревнува. 

2. Лъвовете са лидери по природа, дори и във връзките си. Не им харесва да им казват какво да правят и се разбират най-добре с хора, които им позволяват да бъдат водачи. 

3. Те са амбициозни и търсят партньор, който да ги подкрепя в кариерата, а не такъв, който се оплаква, че не прекарват достатъчно време заедно, докато Лъвът се стреми да осъществи мечтите си. Ако искаш да бъдеш с представител на тази зодия, покажи му че си до него и че го подкрепяш във всичко. 

4. Както останалите огнени знаци, Лъвовете често драматизират в повече. Не бягат от конфликти и винаги ще се опитат да спечелят спора. 

5. Изпепеляващите чувства и жестове никога не идват в повече на един Лъв, така че те са уникален начин да го впечатлиш.

6. Животът с Лъв е всичко друго, но не и скучен. Те обожават да впечатляват половинката си и са способни на много романтични жестове.

7. Идеалната среща за един Лъв е тази, която ще му позволи да блесне. Затова го остави той да планира срещата, така ще може да ти покаже своите скрити заложби.

8. Лъвовете имат добри сърца, дори желанието им за независимост и любовта им към постиженията, няма да ги накарат да забравят приятелите си. Те искат да изградят живот, който да споделят с хората, които обичат.

9. Лъвовете са много чувствителни, но прикриват този факт доста добре. Ако той се намръщи изведнъж, бъди сигурна, че по някакъв начин си наранила егото му. 

10. В леглото Лъвовете са просто чудесни. Те обожават да дават и получават нежност. За тях е важно в една връзка двамата партньори да се предизвикват един друг да стават все по-добри в секса. 

11. Нивото на щастие на Лъвовете се постига доста лесно, особено в сравнение с представителите на някои други зодии. Спечели доверието му, прави му комплименти, не ограничавай свободата му и ще се превърнеш в момичето на неговите мечти.