Делим една планета с великолепни създания, но колко всъщност знаем за тях? Днес ви представяме някой от най-изумителните факти за животните на нашата планета.

1. Козите имат акцент

Проучване показва, че също като хората, интонацията на козите се променят в зависимост от средата и времето, прекарано сред себеподобните им!

2. Вълците са моногамни

Обикновено глутницата се състои от един алфа мъжкар и неговата женска, а техните по-големи вълчета се грижат са по-малките. Обикновено всяка година се ражда ново потомство от вълчета.

3. Има вид безсмъртна медуза

Това подводно животно използва стволови клетки, за да възстановява наранените си тъкани. Това му позволява да възстановява и подновява тялото си отново и отново.

4. Пингвините предлагат брак на половинката си

Пингвините също са моногамни животни. Когато мъжкият пингвин избере своята женска, той ѝ подарява малко камъче, за да ѝ покаже, че я харесва.

5. Слоновете имат развити социални навици

Слоновете могат да плачат и да се смеят. Те „организират“ посрещащи церемонии, когато приветстват обратно член от семейството, който е отсъствал за известно време, и правят „погребения“, когато някой слон почине.

6. Кравите имат най-добри приятели

Проучвания показват, че кравите са изключително социални животни и дори си имат най-добри приятели. Ако са отдалечени от своя близък приятел, те стават нервни и неспокойни.

7. Морската крава вдъхновява митовете за русалките

Докато се храни на повърхността на водата, често около главата на морската крава се закачат дълги водорасли, които приличат на дълга женска коса. Като добавим и опашката им, моряците ги мислели за жени с опашки, плуващи в океана. И така се зародил митът за русалките.

8. Песните на китове се разпространяват като човешката музика

Когато няколко кита живеят заедно, те започват да си пеят една и съща песен, която са развили с течение на времето. Ако песента е достатъчно добра, тя се превръща в „хит“ и други китове също започват да си я „припяват“ – също като нашата поп музика.

9. Стридите могат да си сменят пола

Стридите могат да изберат пола си между женски и мъжки, в зависимост от това кой пол би им бил по-полезен по време на размножителния период.

10. Лъвиците не се отделят една от друга цял живот

Сестрите лъвици живеят заедно цял живот. Когато им се родят лъвчета, женските остават с майката и лелите си, а порасналите мъжки се отделят, за да си създадат свои прайд.

11. Мъжките морски кончета износват малките

Морските кончета също са моногамни животни. Що се отнася до размножаването, мъжките износват оплодените яйцеклетки в специални торбички, докато не са готови да се родят. Освен това морските кончета плуват хванати за опашки по същия начин, както хората вървят хванати за ръце.