Запознайте се с една необикновена панда - единствената кафява панда в света - Чийцай. Когато е на 2 месеца, майка му го изоставя, защото е различен. Останалите панди също не го приемат добре и той често е тормозен. Докато един ден не го прибират в специален резерват. Днес Чийцай е сензация в Интернет и знаменитост в животинския свят.

Чийцай, чието име означава „Седмият син”, бил намерен в резерват в Централна Азия. Тогава той е слабичко мече без майка. Става ясно, че тя го е изоставила и със сигурност е била черно-бяла, което допълнително заплита мистерията около кафявата козина на Чийцай.

Предполага се, че Чийцай има рядка генетична мутация. Учените възнамеряват да намерят партньорка на Чийцай и се надяват цветът на потомството му да разбули мистерията с необикновения цвят.

Междувременно Чийцай се радва на живота в Долината на пандите Фопинг в централната част на Китай. Времето, когато другите панди са крадели от храната му, е зад гърба му. Сега мечето има личен гледач, който се грижи Чийцай да е нахранен и другите панди да не го тормозят. Пазачът му се събужда в 6 ч. и си ляга след полунощ, защото пандата изисква целодневни грижи. 

Известната панда днес тежи 100 кг и всеки ден похапва по 20 кг бамбук.

„Той е по-бавен от другите панди, но е и много по-сладък”, разказва гледачът на Чийцай. Той описва мечето като „внимателно, забавно и очарователно”.

Вижте очарователния Чийцай в действие: