Книгата на Робин Шарма "Монахът, който продаде своето ферари" е едно прекрасно четиво, което ще промени мирогледа ви и ще ви накара да се замислите кое наистина е важно и ценно в живота. Препоръчвам я на всеки, който има нужда от мотивация и промяна в живота си. Това е книга, която се
чете на един дъх.

Ето няколко цитата, които ще ви вдъхновят и ще ви помогнат да погледнете на живота с други очи.

1. "Тревогата изцежда голяма част от силата на ума и рано или късно уврежда душата."

2. "Самият факт, че имаш желание или мечта, означава, че имаш съответната способност да ги осъществиш. Само че за да освободиш силата на ума, трябва първо да можеш да я обуздаеш и да я насочиш само върху непосредствената задача. В момента, в който концентрираш ума си върху една-единствена цел, в живота ти ще се появят изключителни дарове."

3. "Човек не бива да позволява на часовника или календара да му пречат да види, че всеки миг от живота е чудо - и тайнство."

4. "Всичко винаги се създава два пъти - първо в ума и после в реалността."

5. "Всяка секунда, прекарана в мисли за нечии чужди мечти, отнема секунда от
собствените ти мечти."

6. "За да вдъхнеш живот на целта си, трябва да си поставиш точен срок."

7. "Никога не забравяй колко важно е да живееш, да се радваш на всичко. Никога не пропускай да видиш изключителната красота на всички живи същества. Поддържай духа, радостта и любопитството си."

8. "В тази Вселена няма хаос. Зад всичко, което някога ти се е случило и зад всичко, което някога ще ти се случи, има някаква цел. Всяко преживяване носи поуки."

9. "Уважавай времето си."

10. "Смехът отваря сърцето и успокоява душата. Човек никога не трябва да приема живота толкова сериозно, че да забрави да се посмее на себе си."

11. "Радвай се на специалните моменти, които всеки ден ти предлага, защото
днешният ден е всичко, което имаш."

автор: Десислава Бачева