Сигурно много от вас ще се изненадат, когато ви кажем, че учените са стигнали до заключението, че най-добрата възраст за първо дете е между 30 и 34 години – тогава социалното и здравословното състояние на жената е в перфектен баланс. Други дами обаче искат задължително да родят преди 30, а не малко са жените, които раждат и след 35-40-годишна възраст.

Днес ви представяме 11 звездни майки, които са родили първото си дете около 40-годишна възраст и са доказали, че можеш да си страхотна майка и след 40.

Сюзан Сарандън

Сюзан Сарандън е майка на три деца и всички от тях ражда на по-късна възраст: на 39, 42 и 45 години.

Когато е доста млада, лекарите ѝ казват, че е безплодна и няма да има деца. Затова актрисата не използвала предпазни средства със своите постоянни партньори. Така на 38 г., през 1984 г., тя забременява неочаквано с първото си дете от италианския режисьор Франко Амури. По-късно ражда две деца и на Тим Робинс. Сюзан споделя, че е радостна от факта, че е по-силна от всякаква диагноза.

Нейната дъщеря – Ева Амури, върви по стъпките ѝ и също е актриса като майка си, а Сюзан е все така прекрасна и на 71 г.

Дженифър Лопес

Дженифър Лопес дълго време искала да има деца, но така и не успявала да забременее. Накрая решава да прибегне до инвитро. Първият ѝ опит с процедурата обаче е неуспешен. Певицата все пак не се предавала и опитала отново. Днес Дженифър е майка на прекрасни близнаци и ги ражда, когато е на 38 г.

Кели Престън

Съпругата на Джон Траволта забременява, когато е на 47 години, което е истинско чудо. Една година преди това семейството им преживява огромна трагедия – техният единствен син – Джет, умира. „Бенджамин даде втори шанс на семейството ни“, казва Кели по повод раждането на второто им дете.

Селин Дион  

Певицата ражда първия си син – Рене-Чарлс, когато е на 33 години, а близнаците – Еди и Нилсън, когато е на 42.

Певицата е преминала през 6 опита за инвитро, докато накрая опитът се оказва успешен. „Методът инвитро наистина те изтощава емоционално, но трябва винаги да помниш каква късметлийка си, че си станала майка“, споделя Дион за множеството неуспешни опити.

Хали Бери

Хали Бери става майка за първи път, когато е на 41 години, а второто си дете, което е истинска изненада, се появява на бял свят, когато актрисата е на 48 г.

„Мислех си, че всичко това е зад гърба ми и че съм на ръба на менопаузата, затова беше много изненадващо за мен“, казва Хали за втората си бременност.

Ким Бейсингър

Ким Бейсингър има само едно дете – дъщеря с красивото име Ирландия. Когато гледате снимките им, можете ли да предположите, че между двете има цели 41 години разлика?

Ирландия Болдуин е модел и актриса. Заради приликата с майка си е избрана да играе младата Сали (героинята на Ким Бейсингър) във филма „Бойни старчета“.

Гуен Стефани

Вечната бунтарка Гуен Стефани ражда синовете си, Кингстън и Зума, когато е на 40 години. На 44 години ражда и третия си син – Аполо. Тя определено е готината мама, с което би се похвалило всяко дете.

Салма Хайек

Салма споделя, че винаги е искала да има деца, но поради медицински причини не е успявала да зачене. Най-накрая молитвите ѝ са чути и на 41 г. тя забременява с първото си дете. Бременността ѝ никак не е лека и тя качва 23 килограма. След раждането ѝ коства много усилия да си върне предишната фигура, но все пак успява. Ето какво казва Салма за това да родиш на нейната възраст: „Преди 10 години не бих могла да даря дъщеря си с това, което мога да ѝ дам сега, тя е истинска щастливка, че се е родила сега, когато съм на 40 години.“

Мадона

Кралицата на поп музиката ражда първото си дете – Лурдес, когато е на 36 г., а на 41 г. ражда и сина си Роко. По-късно осиновява още четири деца от Африка. „Преди да имам деца, бях голяма егоистка, но майчинството изцяло промени характера ми“, казва Мадона.

Марая Кери

Марая Кери става майка за първи път, когато е на 41 г., но бременността ѝ е много трудна – певицата започва да страда от високо кръвно налягане и гестационен диабет. Тя все пак преодолява всякакви трудности и се сдобива със своите близнаци – момченцето Морокън и момиченцето Монро. За съжаление, няколко години по-късно Марая се развежда с бащата на двете деца – Ник Канън, който виждате на снимката до нея.

Моника Белучи

Още една актриса, на която лекарите съобщават тежката новина, че не може да бъде майка. Само че лекарите правят грешка за пореден път и Моника Белучи неочаквано забременява на 39 години. „Родих дъщеря си в най-правилния момент от живота ми. Играла съм толкова много роли, видяла съм толкова много места и сега съм готова да ѝ дам всичко, от което се нуждае“, казва Моника. Сега Дева е на 13 години, но вече е по-висока от майка си.

Моника ражда втората си дъщеря, когато е на 45 години. Актрисата признава, че наистина се уплашила, когато разбрала, че е бременна за втори път, защото бременността на такава възраст може да бъде опасна. За щастие, всичко минало безпроблемно и Леони се ражда напълно здрава.

„През тези 9 месеца нямах никакви проблеми. Разбира се, опасно е да станеш майка на 45 години и затова не насърчавам жените да раждат на тази възраст, но да бъда майка, е най-важната роля, която някога съм имала. Ако не бях успяла да забременея по естествен начин, със сигурност щях да пробвам с инвитро“, разказва актрисата.

Съгласни сме с Моника, че е по-лесно да станеш майка на 35 години, но понякога съдбата има други планове за нас.