Защо изглежда толкова трудно да открием любовта след 40?

Определено е по-различно, отколкото преди 20 години. Причината е, че опитът не ти позволява да се хвърляш с главата напред, без да мислиш. В състояние си много по-лесно да разпознаеш къде си струва да опиташ и къде не. Вече имате нужда от различни преживявания, които нямат общо с младото ви „аз“. Това е съвсем нормално и очаквано.

Решили сте, че е време да се завърнете към любовните емоции, но усещате, че изобщо не е със същия ентусиазъм както преди години. Нещата, които търсите са във вас самите и нямате нужда те да идват от някой друг.

Не се отчайвайте – нормално е да не горите с безумното вдъхновение на 20-годишните. Дори можете спокойно да се зарадвате, защото няма да се оставите на безумната емоция да ви подведе.

Кои въпроси трябва да си зададете?

1. Носите ли емоционален багаж в излишък?

Има голяма вероятност да сте „заседнали“ в изобилието от минали преживявания и случки, които са ви наранявали преди. Или пък са ви правили щастливи. Задайте си въпроса дали търсите стари модели? Много вероятно е да се ограничавате сами, опитвайки се да намерите правилния партньор.

2. Отворили ли сте сърцето си?

Страхувате ли се да бъдете отхвърлени? Ако е така, най-вероятно не допускате хората до себе си, без дори да го осъзнавате. Правите ли го подсъзнателно, постоянно ще срещате хора, които са привлечени от тази негативна енергия и резултатът ще бъде неприятен и за двамата.

Не забравяйте, че е съвсем нормално е да бъдете нервни, защото отдавна не сте се впускали в подобни отношения. Не се насилвайте, ако се чувствате неловко. Дайте си време. Ако човекът срещу вас си струва, ще разбере и ще бъде търпелив!

Не забравяйте, че никога не е късно да срещнете точно вашата половинка. Предимството ви е, че сте изминали двойно повече път от младежите и имате не една, а няколко обеци на ухото си. Доверявайте им се и няма да сбъркате!