Прекъсване на взаимоотношенията - болезненоти нещо, за което е невъзможно да се подготвите. Но може предварително да забележите приближаването на развръзката. Боли страшно и не искате да признаете, че вашата история е приключила, а продължение няма да има. Но да се утешавате с илюзии и подхранвате напразни мечти е сто пъти по-лошо! И така, как да разберем, че слънцето клони към залез...

1. Вие не сте на първо място

В началото, каквото и да се случва, вашият любим човек задължително се е консултирал с вас. А сега той съвсем спокойно се занимава със своите дела, без дори да се замисли, че вие се нуждаете от внимание. Един от най-ранните и в същото време най-мощни "сигнали" е, че излизате от обхвата на радара. Разбира се, когато човек няма време или желание за среща, това е много красноречиво за отношението му към вас.

2. Отдалечавате се

Това се случва, когато сте заедно, а се чувствате далече един от друг. Между вас има нещо, което различните хора описват по различен начин. Някои го наричат стена, а други - бездна. Но колкото по-широка става преградата, толкова по-голям е шансът връзката ви скоро да прекъсне. Имате все по-малко теми за разговор, все по-малко присъствате в живота на този човек. Това не е фатално, но е лошо, ако не предприемете мерки навреме.

3. Общи приказки

Всичко започва с клишетата: "Връзката не трябва да е толкова сложна", "Ние сме твърде различни", "Може би не сме един за друг." И завършва с не по-малко банални фрази като "Нека да останем приятели", "Ти не си виновен, а аз."

4. Бавно отстъпление

Хората се разделят по различен начин. Някой става сутрин, изпива обичайната чаша кафе и си отива завинаги. Някой завършва отношенията с чупене на чинии и скандал. Но най-често изчезването става на вълни, както обикновено тече водата. Не веднага, а постепенно. Първо спират SMS-ите, разговорите стават по-редки, след това намаляват срещите. И край - спектакълът свърши.

5. Не се интересува от вас

Това е много важен сигнал. Когато човек се интересува как е минал денят ви, случило ли се е нещо ново, интересно и вълнуващо, ако това го трогва не повече от цунами във Фиджи, означава, че връзката скоро ще умре.

6. Интуицията

Това е най-лошото чувство, което кара лъжичката ви да трепери, което се е свило някъде в стомаха и ви казва, че нещо не е наред. Ние сме свикнали да разчитаме на аргументите на разума, но често той не се оказва прав. И тази странна буца страх ви подсказва, че вече не сте нужни.

7. Почти не се срещате

Няма истински срещи. Кафе с приятели, случайни срещи, след работа - възможност да бъдете заедно в леглото. Но това не са тези срещи, от които сърцето бие по-бързо. Някой го нарича романтика, аз бих го нарекъл - живо общуване. Докато го има, можете да имате ясна визия за отношенията с вашата половинка. Но когато тази част от живота си отиде, не ви остава почти нищо.

8. Срещате се само в компании

Тази точка произтича от предишната. За приятелите имате време, а един за друг - не.

9. Никакво бъдеще

Нямате никакви планове за него. Много е важно да се знае, че имате дългосрочни планове със своята половинка. Ако присъствате в тях, може да отхвърлите всички съмнения. Ако не искате, боите се или се стеснявате да говорите за това, значи нямате бъдеще заедно.

10. Непрекъснато се карате

Влюбените се карат само за забавление. Да, но не съвсем. Ако не можете да прекарате и един ден без да спорите и да се скарате с любимия човек, за каква любов говорим? Ако не успеете да върнете топлината в отношенията си, те скоро ще стигнат до своя край.

11. Позиция на защита

Това е, когато чувствате, че нещо не е като трябва, опитвате се да започнете разговор на тази тема, но се сблъскате с отговори от рода на: "Всичко е наред!" "Всичко при нас е супер!" Когато човек иска да запази връзката си, той ще се промени. А философията на щрауса е да си скриете главата и да се правите, че не забелязвате проблема.

12. Избягвате разговори

Може би, в сърцето си вече сте взели решени, че всичко между вас е свършило. Но по някаква причина, не сте го изрекли и се стараете всичко да върви по старому. Възможно е да съществува страх от изоставяне, опасения от непредвидени събития или в края на краищата - малодушие.

Честността винаги е в основата на всяка връзка. И ако се окажете в позицията на инициатор за раздяла, направете всичко максимално безболезнено за своята "половинка." Ако подозирате, че нещо не е наред, стигнете до края. Настоявайте за честност и пределна яснота в отношенията ви - имате пълно право на това. Право да защитавате своите чувства, право да не губите време за възкресяването на мъртвия вече кон и да оправяте обърнатата каруца.