Докато правата коса е лесна за оформяне, сресване и подреждане, то с къдравата коса нещата не стоят по същия начин. Всяко момиче, което майката природа е дарила с вълнообразни кичури, поне веднъж в живота си е намирало това за истинско проклятие. Тя е непокорна, рошава и стърчаща. И докато всички си представят приказните вълни на знаменитостите, които се появяват на екран всеки ден, то реалността е малко по-различна и всяко момиче с къдрава коса добре знае това. През лятото всички тези проблеми се засилват и правят справянето с къдравата коса още по-сложно. Ето 12 проблема, които всяко момиче с къдрава коса има през лятото.

Влажността на въздуха идва за теб

Тя прави косата ти рошава, хвърчаща и разваля дори най-красиво направената прическа. За нещастие, няма продукт, който да помага срещу това.

Плажната ти чанта е пълна с козметични продукти

Спрей за защита от слънцето, такъв против заплитане и куп други неща са ти необходими, за да запазиш поне за малко вида си на морска сирена и да предпазиш косата си.

Измиваш я преди да си легнеш и се будиш приличайки на лъв

Изобщо не си правиш труда да я миеш и след това да си легнеш с леко влажна коса. Знаеш, че това, което ще видиш, веднага щом отвориш очи, няма да ти хареса. Добре подредените къдрици никога не стават такива от само себе си.

Шапката с козирка е твоят най-добър приятел

Тя те спасява винаги, когато искаш да скриеш непокорната си коса. Жалко, че не може да се носи на работа.

Разплитането на мократа с морска вода коса е истинско мъчение

Ако намокриш косата си в морето, трябва да си подготвена за последиците. А те често са болка и заплитане, от които само измиването с шампоан и балсам може да те спаси.

Продуктите за „блестяща коса” не ти вършат никаква работа

Те само утежняват къдриците и ги карат да изглеждат мазни.

Никога не знаеш какво се крие там

Ако си почитател на разходките в гората, значи си запозната с този страх. Страхът, че някоя буболечка може да се заплете в косата ти, без дори да разбереш.

Никога не можеш да я направиш така, както искаш

Дори да оформяш къдриците си със сешоар, те никога не стават така, както искаш. Нещо повече - прическата ти никога не изглежда по един и същ начин два пъти.

Знаеш, че нищо не е вечно

Дори да излезеш от вкъщи с перфектно оформена коса, точно 10 минути по-късно, тя вече ще изглежда по съвсем различен начин. Затова….

Кокът е най-добрият ти приятел

Когато се умориш, просто я връзваш.

Използваш два пъти повече балсам, отколкото шампоан

По този начин тайничко се надяваш да намалиш хвърчащата и рошава коса и къдриците ти да приемат нормална форма. 

Изправянето не е опция

Да изправиш къдравата си коса с преса не ти носи нищо добро. Тя никога не остава права за дълго, а в много случаи започва да изглежда сплескана и тънка. Ето защо е по-добре да си остане къдрава и обемна. 

Понякога може да мразиш къдриците си, но пък в повечето случаи те те правят сладка и нежна. Затова когато навън не е влажно, изпитваш щастие, че имаш обемната вълниста коса, за която всички с права мечтаят.