Как да разберем, че е настъпил моментът за подстригване? А може би за изцяло нова прическа? Ето няколко признака, които подсказват кога е време да посетим фризьорския салон.

Косата ни непрекъснато се заплита

Косата се заплита много по-лесно, когато е суха и увредена. В случай че трудно я разресвате, имайте предвид, че ако я дърпате, вероятността тя да се накъса става още по-голяма. За да не се влошава състоянието ѝ с всеки изминал ден, посетете фризьорския салон при първа възможност.

Връхчетата са сухи и нацъфтели

Ако забележите, че косата е изтъняла към краищата и те са започнали да цъфтят, това означава, че малко сте закъснели за подстригване само на връхчетата. Все пак посетете фризьора си възможно най-скоро, тъй като цъфтежите могат да тръгнат нагоре и да увредят още по-голяма част от косата, а в резултат на това ще се наложите да се подстрижете повече, отколкото би ви се искало.

Оформянето на прическата отнема твърде много време

Ако сутрин използвате обичайните продукти за коса, преди да излезете за работа, но оформянето на прическата е започнало да ви отнема твърде много време, не се колебайте да си запишете час за фризьор. Той не само ще скъси косата ви, но и ще ѝ придаде желаната форма, а в резултат на това вие ще отделяте не повече от 5 – 10 минути пред огледалото.

Винаги връзвате косата си на опашка

Конската опашка е предпочитан вариант за онези, които не искат да прекарват твърде дълго пред огледалото в опити да укротят косата сутрин. Ако се връзвате на опашка абсолютно всеки ден, това е повече от сигурен знак, че косата ви е изтощена и е загубила формата, която е имала след последното подстригване. За да започнете да я носите пусната, имате нужда от нова прическа.

Искате отново да се радвате на жизнена коса с повече обем

В случай че отдавна се боядисвате или редовно използвате преса за коса, маша и сешоар, това няма как да не се отрази на косата и тя сигурно е станала тънка и безжизнена. При това положение може би най-добрият вариант е да я отрежете и да започнете „начисто“, като полагате нужните грижи: подстригване на връхчетата на около месец и половина, подхранване с подходящи за вашия тип коса продукти, по-малко къдрене и изправяне и т.н.

Време за промяна в прическата

Съществуват най-различни причини една дама да пожелае да промени прическата си. Модните тенденции при косите се сменят често, така че може би фризурата, с която сте се сдобили миналата година, вече не е актуална. Също така е възможно просто да имате нужда от промяна, особено ако години наред косата ви неизменно е била с една и съща дължина и форма. Или просто сте в период, в който изпитвате нужда да внесете по-сериозна промяна във външния си вид. В тези случаи една нова прическа е чудесен вариант за постигане на търсения от вас ефект.

Най-хубавото е, че косата расте, така че не бива да се притеснявате да я скъсявате, когато състоянието ѝ го налага или просто ви се иска да изпробвате нещо различно. Все пак промените по прическата не са перманентни.