Въпреки че все повече се говори за това как трябва да уважаваме чуждия избор, някои хора все още възприемат бездетните жени като непълноценни. Ние смятаме, че една жена е напълно пълноценна жена, независимо дали има деца, или не.

Доказателство за това са и тези 13 известни дами, които никога не са искали да имат деца и не съжаляват за този избор.

2. Кайли Миноуг

Австралийската певица Кайли Миноуг е преминала през много трудности, включително рак и токсични връзки. Точно неуспехът ѝ в любовта е причината да не иска деца. Тя казва, че е излизала с много мъже, но не е открила такъв, който да си представи като баща на децата ѝ. Кайли казва, че не иска да бъде самотна майка, затова е фокусирана върху кариерата си.

3. Ким Катрал

Познавате ли хора, които се чувстват неудобно в компанията на деца и не знаят как да се държат с тях? Е, актрисата от „Сексът и градът“ е една от тях. В много интервюта Ким споделя, че никога не е искала да бъде майка и така и не се е почувствала готова за такава крачка. Тя признава, че обича децата, но в малки дози, и че първоначално се справя добре с тях, но накрая винаги ѝ докарват главоболие.Актрисата, която се е омъжвала три пъти, казва, че окончателно е осъзнала, че не иска деца, когато е била на 30 години.

4. Мариса Томей

Актрисата, която спечели „Оскар“ през 1992 г., многократно е споделяла, че не смята за редно на жените да се вменява задължението да станат майки. Никоя жена не е длъжна да стане майка само защото е жена, казва Мариса Томей и допълва, че въпросът е много по-комплексен. Мариса никога не се е омъжвала и никога не е искала да създаде семейство.

„Не харесвам особено брака като институция и не знам защо жените трябва да имат деца, за да бъдат възприемани като завършени човешки същества.“

5. Дита фон Тийз

Моделът Дита, която беше омъжена за Мерилин Менсън, не иска деца, защото обича работата си, а и никога не е излизала с мъж, който да иска деца.

„Някога си мислех, че на 28 ще бъда вече омъжена и ще се пенсионирам. Изобщо не си представях, че кариерата ми ще бъде в такъв възход. Ако случайно забременея, ще преосмисля възгледите си, но ако не забременея, няма да се чувстват като по-малко жена.“

6. Анастейша

Анастейша два пъти победи рака на гърдата и казва, че това изпитание я е убедило да няма деца. Някога е искала да стане майка, но след това е преоткрила радостта от музиката и наново се е влюбила в професията си.

7. Уинона Райдър

Някога Уинона Райдър е спрягана за една от най-желаните жени в Холивуд и тя самата е имала много любовни връзки с известни мъже, но никоя от тях не е довела до появата на деца. Уинона казва, че не е изключвала възможността да стане майка, просто никога не го е искала достатъчно силно, за да планира нещо подобно.

8. Алисън Бри

Актрисата от „Момчетата от Медисън Авеню“ казва, че заедно със съпруга си Дейв Франко са решили да нямат деца. Двамата обичат работата си и децата са заменени от котки, които обожават. Алисън казва, че постоянно трепери върху домашните си любимци и не може да си представи колко стресиращо би било да има деца.

9. Жаклин Бисе

Жаклин Бисе често е била в класациите за най-красивите жени в Холивуд, но множеството връзки с известни и богати мъже не я убеждават да се омъжи и да стане майка. Но Жаклин не съжалява за това и смята, че именно липсата на деца ѝ е позволила да има толкова вълнуващ живот.

10. Рене Зелуегър

Рене Зелуегър никога не е крила факта, че не иска да има деца. За нея е по-важно да има свободата да прави каквото пожелае.

„Майчинството никога не ми е било мечта. Никога не съм казвала неща от сорта на „Когато стана на определена възраст, ще имам дете, а после и още едно“. Всеки ден грабя с пълни шепи от това, което животът ми поднася, и другите неща нямат значение.“

11. Фамке Янсен

Холандската актриса, която стана известна с ролята си в „Х-мен“, смята, че децата не са задължителни, за да бъдеш щастлива. Тя осъзнава, че не иска да има дете, след като си взима куче – достатъчно ѝ е да се грижи за него.

12. Опра Уинфри

Най-известната телевизионна водеща в света никога не е искала да има деца. Тя казва, че докато другите момичетата си мечтаели да станат майки, тя мечтаела да промени света и да се занимава с активизъм. Освен това когато е на 14 години, Опра е изнасилена, забременява и ражда момченце, което умира скоро след това. Това я травмира за цял живот и тя казва, че след това никога не е пожелала да има деца отново.

13. Ашли Джъд

Ашли Джъд е решила, че няма нужда да има  деца, след като има толкова много изоставени момченца и момиченца, които се нуждаят от любов, грижа и внимание. Тя се е посветила на тази кауза.