Много жени работят почти през цялата си бременност и известните актриси не правят изключение. Понякога сценаристите успяват да вплетат бременността в сюжетната линия, а друг път това не е възможно. Във втория случай режисьорът и актрисата трябва да бъдат особено креативни, за да прикрият коремчето на бъдещата майка.

Те обаче са истински професионалисти и успяват да го направят, затова сме сигурни, че не сте забелязали, че тези актриси са били бременни, докато са снимали едни от най-значимите си роли:

1. Рийз Уидърспун в „Панаир на суетата“

В „Панаир на суетата“ Рийз Уидърспун играе главната роля – тази на Ребека. В същото време носи и своя син Дийкън. За неин късмет действието във филма се развива в период, когато на мода са огромните рокли.

2. Клеър Дейнс във „Вътрешна сигурност

В сериала „Вътрешна сигурност“ Клеър Дейнс играе агентката от ЦРУ Кари Матисън. Ролята ѝ е донесла две награди „Златен глобус“ и две награди „Еми“, както и един куп номинации. Едва ли обаче бихме предположили, че Клеър Дейнс е била бременна по време на снимките на втория сезон през 2012 г. В случая било много трудно да прикрият бременността ѝ, защото героинята ѝ носи прилепнали костюми. Накрая екипът прибягва до компютърна обработка, за да скрие наедрялото ѝ коремче.

3. Кейт Уинслет в „Дивергенти“

Един от последните големи проекти на Уинслет беше „Дивергенти“ от 2014 г. Всъщност докато снима своите сцени, тя е бременна в 5-ия месец.

За да прикрият коремчето ѝ, екипът обличал Уинслет в черни дрехи и поставял разни предмети, които да закрият корема ѝ в дадения кадър. Лекарите ѝ не ѝ позволили да участва в някои от по-тежките сцени и след като ражда, Уинслет се връща на снимачната площадка, за да направи собствените си каскади.

4. Коби Смълдърс и Алисън Ханигън в „Как се запознах с майка ви“

Сериалът „Как се запознах с майка ви“ се задържа на екран цели 9 години, така че не е изненадващо, че и двете главни актриси са били бременни в някакъв момент. Изненадващото е, че двете са били бременни по едно и също време! Това се случва, докато текат снимките на четвъртия сезон. Вместо сценаристите да впишат бременностите им в сериала, те решават да прикрият коремчетата им.

Коби успява да прикрие бременността си с големи пазарски торби, а Алисън Ханигън използвала широки, размъкнати дрехи, големи якета и чанти. В един епизод Лили участва в състезание по надяждане с хотдог и го печели, след това се изправя и виждаме колко подут е коремът ѝ от всичкия този хотдог. Всъщност това е истинското ѝ коремче.

5. Елън Помпео в „Анатомията на Грей“

По време на снимките на шести сезон от „Анатомията на Грей“ главната актриса е бременна. Тя успява да прикрие коремчето си благодарение на широките дрехи и хитрите ъгли на заснемане.

Както виждате на снимката, Елън прикрива коремчето си със списание, но когато коремът ѝ е твърде голям, сценаристите избират друга тактика – те решават Мередит да дари част от черния си дроб на баща си, по този начин Елън получила малко почивка от снимките.

6. Хали Бери в „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще“

Сторм е известна със своя прилепнал черен костюм и никога не бихме предположили, че Хали Бери е била бременна, докато е била в тази роля. Как са прикрили бременността? Наложило се Хали Бери набързо да заснеме всичките си сцени. Освен това актрисата разказва, че само за кратки периоди е носила костюма.

7. Анджелина Джоли в „Подмяната“

Докато снима емоционалната драма „Подмяната“, Анджелина разбира, че е бременна, но решава да не го споделя със снимачния екип, защото разбира към края на снимките.

Във филма Джоли играе ролята на скърбяща майка, чийто син е изчезнал. Джоли признава, че историята я накарала отново да пожелае да стане майка, а желанието ѝ се сбъдва много скоро – няколко месеца след края на снимките тя ражда близнаци.

8. Джилиън Андерсън в „Досиетата Х“

„Досиетата Х“ също е доста дълго на екран и докато текат снимките, Андерсън забременява. Екипът проявява креативност и започва да я облича в широки дрехи и да я крие зад различни мебели. Накрая обаче коремчето ѝ е твърде голямо, за да бъде прикрито, и сценаристите организират отвличане от извънземни! Докато героинята ѝ е отвлечена, Андерсън можела да си почине малко от снимките.

9. Хелена Бонъм Картър в „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“

Сигурно най-неподходящият момент да забременееш, ако си актриса е, когато тъкмо си подписала договор за огромна продукция, която изисква от теб да носиш стегнати корсети. Точно това се случва с Хелена Бонъм Картър. За щастие, тя е и съпруга на режисьора на филма – Тим Бъртън.

Бъртън заснема всички важни сцени, преди коремчето на Картър да си проличи. След това екипът прибягва до приглушената светлина и костюмите. И все пак предполагаме, че не е много яко да работиш на пълни обороти, докато си бременна в първия триместър.

10. Джулия Луис-Драйфус в „Зайнфелд“

Джулия Луис-Драйфус играе една от главните роли в комедийния сериал „Зайнфелд“, когато разбира, че е бременна. Сценаристите решават да не ѝ дадат почивка, защото тя била много важен персонаж за историята, а и за успеха на шоуто изобщо.

За щастие, в стила на героинята било да носи широки дрехи. Докато снима успешния сериал, Джулия Луис-Драйфус забременява два пъти, но публиката така и не разбира.

11. Морена Бакарин във „Вътрешна сигурност“

Още една бременна дама от сериала „Вътрешна сигурност“. Тя забременява преди снимките на втори сезон и смятала, че това не е чак такъв проблем, защото героинята ѝ не е от главните персонажи. Оказва се, че Морена дълбоко греши, защото героинята има ключова роля във втори сезон. Както при Дейнс, така и при Бакарин екипът използвал компютърна обработка, за да прикрие коремчето.

12. Бетси Бранд в „Обувките на Сатаната“

Бетси Бранд играе Мария в популярния сериал „В обувките на Сатаната“. Това, което неговите фенове не знаят, е, че Скайлър Уайт, която е бременна в сериала, се играе от небременна актриса, а Бранд, чиято героиня не е бременна, носи дете точно в същия момент.

Първоначално екипът успява да прикрие бременността с широки дрехи, а по-късно прибягва до помощта на технологиите. Те снимали актрисата само от гърдите нагоре, а кадри с коремчето ѝ представяли като кадри със Скайлър. Така че на някои места коремчето на Скайлър е всъщност това на Бетси Бранд! Екипът определено се е възползвал от ситуацията.

13. Дебра Месинг в „Уил и Грейс“

Дебра Месинг играе една от любимите ни червенокоси героини – Грейс от „Уил и Грейс“. В първите сезони героинята ѝ носи много прилепнали дрехи, което се оказва проблем в шести сезон, когато Дебра забременява. Екипът трябвало драстично да промени стила на героинята, но те знаели, че феновете ще забележат промяната. Затова прибегнали само до по-малки промени и прикривали коремчето с някоя по-широка блуза или с хавлиена кърпа. Забележителното в случая е, че „Уил и Грейс“ се снима пред жива публика.

14. Кортни Кокс в „Приятели“

Докато снима „Приятели“, Кортни Кокс научава, че е бременна. Сценаристите с удоволствие щели да включат бременността на актрисата в сюжетната линия, но преди това вече били казали, че Моника не може да има деца. Затова, като много други снимачни екипи, и те прибегнали до широките дрехи и големите кошове за пране. Ако се върнете и изгледате някои от последните епизоди на сериала, може да забележите коремчето.