В основата на красивата визия на звездите стоят експертите по красота, които знаят тайните на безупречния външен вид. Един от тези магьосници е известният дерматолог Харолд Лансър, който е работил с Виктория Бекъм, Дженифър Лопес, Ким Кардашиян, Бионсе и Скарлет Йохансон.

Днес ще ти разкрием някои от неговите трикове за перфектна визия.

1. Намали излишните мимики

Д-р Лансър предупреждава, че израженията на лицето водят до образуването на тънки мрежи от бръчки, които постепенно се превръщат в проблем. Някои хора правят физиономии постоянно, дори когато са сами. Според експерта нацупените устни за селфи, стиснатите зъби и други подобни мимики са вредни навици, които трябва да бъдат намалени до минимум.

2. Нанеси подхранващия крем до 60 секунди след измиването на лицето

Д-р Лансър съветва да нанасяш подхранващия крем веднага след като измиеш лицето си, защото по този начин кожата ти ще остане по-хидратирана. Ако изчакаш повече от 60 секунди, тънкият слой вода, покриващ лицето ти, се изпарява и кожата постепенно се изсушава.

3. Не пий алкохол един ден преди кола маска

Консумирането на дори малко алкохол преди кола маска ще направи процедурата по-болезнена и по-малко ефективна.

4. Намокри косата си преди плуване

Намокри косата си с нормална вода преди плуване. Тя ще запълни малките дупки в повърхностния слой на косата и ще я предпази от солта в морската вода или от хлора в плувния басейн.

5. Не използвай памучни тампони при гримиране

Някои момичета нанасят грима си с памучни тампони или специални гъбички, но д-р Лансър съветва да не го правиш, а вместо това да заложиш на стария метод – с пръсти. По този начин ще спестиш продукт, защото тампоните и гъбите са силно абсорбиращи. Същото се отнася и за тоника – просто нанеси малко от него върху дланите си и разтъркай лицето си.

6. Използвай основа (праймър) преди нанасянето на грима

Праймърът също съхранява влагата в кожата и предпазва лицето ти от изсушаването, което обикновено се получава при използване на фон дьо тен. Основата предпазва порите ти от запушване, намалява риска от акне и освен това гримът ти ще издържи по-дълго.

7. Шампоанът против пърхот може да ти помогне и в борбата с акнето

Ако изведнъж ти е излязла пъпка, но нямаш козметични продукти, с които бързо да я премахнеш, пробвай да измиеш мястото с шампоан против пърхот. Той съдържа цинков пиритион, който е идеално средство за третиране на акне. Не е добра идея да го използваш често, но веднъж седмично е напълно допустимо. Все пак прибягвай до този метод в крайни случаи и по-добре се обърни към дерматолога си.

8. Бръсни краката си, когато са сухи

Много от нас си бръснат краката под душа, но според д-р Лансър ще постигнеш по-добри резултати, ако първо ексфоалираш кожата на краката, а след това ги оставиш да изсъхнат, преди да ги обръснеш. Когато си готова, нанеси хидратиращ крем или афтършейв. По този начин ще намалиш врасналите косъмчета и зачервяването на кожата.

9. Содата за хляб премахва продуктите за коса

Понякога е много трудно да премахнеш всички стилизиращи продукти от косата си и обикновеният шампоан често не помага. В такива кризисни моменти добави чаена лъжичка сода към шампоана. Веднага ще забележиш разликата и всичкият излишен мус, гел, спрей и т.н. ще се измие. Накрая косата ти ще бъде чиста и ще изглежда много свежа.

10. Мий зъбите си преди закуската

Докато спиш, бактериите в устната ти кухина работят усилено, за да оцелеят и да се размножат. Когато измиеш зъбите си веднага след ставане, не гълташ натрупаните бактерии. Според д-р Лансър хората, които спазват това правило, имат много по-красива кожа.

11. Водата на стайна температура е най-полезна

Водата на стайна температура е идеална както за пиене, така и за миене. Ако переш или миеш чинии с твърде студена или твърде топла вода, това ще изсуши кожата на ръцете ти. Освен това къпането с гореща вода не е препоръчително. Водата на стайна температура е най-полезна и за стомаха ти. Със сигурност ще ти трябва време, за да промениш този навик, но накрая кожата ти ще ти е благодарна.

12. Кокосовото масло трябва да е част от живота ти

Кокосовото масло е страхотен продукт за косата и кожата ти. И няма значение какъв тип кожа имаш – кокосовото масло ще отговори на нуждите ти. Можеш да го използваш като маска за лице или лосион за тяло, както и за подхранване на ноктите ти. Освен това то хидратира и възстановява косата.

13. Не използвай два слънцезащитни продукта

Ако използваш слънцезащитен крем често или кремът ти за лице има слънцезащитно действие, не ти е необходим и фон дьо тен със слънцезащитно действие, защото по този начин фон дьо тенът се сгъстява, а това не е полезно за кожата ти и няма да стои добре.