Случвало се е всяка от нас да се оплаква от своя рицар за това, което НЕ прави за нея или пък, че не й обръща достатъчно внимание, загриженост и обич. Но прочети следващите няколко реда и започни да цениш факта, че той: 

1. Те успокоява, ако си сънувала кошмар. На сутринта може и да не си спомняш, но той те прегърна, погали косата ти и прошепна нещо утешително, докато ти не се успокои и заспа. И това въпреки факта, че той се събуди от удара на твоя лакът по носа му, когато ти се бореше с чудовищата в съня си.

2. Сваля тоалетната седалка. Не всяка жена разбира, колко му е трудно да изгради този навик, особено ако дълго е живял сам. Ние го приемаме за задължение, но това е сериозна проява на внимание и грижа.

3. Върви от външната страна, когато сте на улицата. Така той те предпазва не само от случайни сблъсъци с пешеходци, но също така и от потенциално опасни ситуации, когато автомобил или моторист не може да се справи с управлението и да връхлети на тротоара.

4. Се опитва да те впечатли с домакински подвизи. Без значение дали ремонтира нещо или пък е решил да изпържи яйца. Това си е наистина за аплодисменти!

5. Се стреми да те забавлява, дори когато портмонето му е почти празно. Надяваме се да харесваш италианска храна, защото май се налага да карате на паста до следващата заплата.

6. Забелязва какво ти харесва. Така че, ако веднъж в живота си поискаш да хапнеш нещо специално, то знай, че твоят внимателен възлюбен ще ти го поднесе с тържествен вид. 

7. Не придърпва одеялото към себе си нощем. Дори ако си го присвоила и си се увила в него като таралеж в есенни листа. Ще му бъде жалко да те събуди и тихо ще се промъкне под крайчето, което по невнимание си оставила свободно. А ти ще си спиш сладко, без дори да подозираш какви жертви прави той за твояя спокоен сън.

8. Носи чантата ти, когато ръцете ти са заети. Подвигът не е в това, че носи твоя вещ, макар че е много мило от негова страна. Идеята е, че тази вещ е не какво да е, а дамската ти чанта! Мозъкът му започва да се гърчи от атавистичен страх "За бога, още една крачка - и хората ще решат, че тази чанта е моя".

9. До късно ти пише съобщения. Смяташ, че на мъжете им прави удоволствие да изпращат глупави емотикони? Не, той просто го прави, защото знае колко важно е това за теб!

10. Гледа любимите ти телевизионни сериали. И въпреки всичко се въздържа от саркастични коментари. Не можеш да си представиш каква огромна сила на волята е необходима за това!

11. Покровителствено те прегръща, когато се появи подозрителен тип. Може би, приятелят ти предпочита да прави любов, а не война. Но това не означава, че не може да те защити, когато се налага.

12. Приготвя храна за теб, ако работиш до късно. Разбира се, никой не говори за 5-степенно меню... Може просто да е поръчал суши или пица, но това е толкова сладко, тъй като той да се грижи за теб! А ако е пренебрегнал себе си и е поръчал любимата ти храна... май ще си заслужи наградата за по-късно! 

13. Използва одеколон, който ти харесва на теб, а не на него. Защото все пак не е единственият, който се помирисва.

14. Поставя по-добра антивирусна и много полезни помощни програми на компютъра ти. И не само, защото си го измъчила с молбите си да погледне защо пак нещо не се зарежда!

15. Бръсне се гладко. Не му е твърде приятно да изглежда като дете и се бръсне неохотно, но знае, че така няма да надраска деликатната ти кожа, когато те прегръща и целува.