1. Бъди приятелка с различен тип хора. Не общувай само с приятели, които приличат изключително много на теб. Разшири кръгозора си.

2. Чети. Книгите съдържат мъдрост, която ще ти послужи за десетилетия напред. Така че не се извинявай с липсата на време и се запознай с тази лесна система, която ще ти позволи да прочиташ поне 30 книги на година

3. Позволи си да се съмняваш в решенията си, без това да те кара да се чувстваш неуверена. Всеки прави грешки, затова сме на тази земя.

4. Бъди достатъчно смела, за да живееш по начин, по който другите не биха, за да изминеш своя собствен път. 

5. Научи се да готвиш вкусни, здравословни и лесни рецепти, така че да не ти се налага непрекъснато да си поръчваш храна или да ядеш полуфабрикати.

6. Научи се да разполагаш с бюджета си, така че да се чувстваш отговорна и свободна, а не като в капан.

7. Заделяй по малко пари всеки месец.

8. Не се колебай да вземеш допълнителна работа, тя ще те обогати и като професионалист, и като личност. Освен това ще даде допълнително рамо на спестяванията ти. 

9. Не се страхувай да излизаш от зоната си на комфорт, отиди на спорт, който не си практикувала, въпреки че знаеш, че ще имаш мускулна треска за седмица напред. Посети трудно достъпно място в планината, слей се с природата и опитвай нови неща.

10. Позволи си да се чувстваш удобно в кожата си, когато си признаваш, че си допуснала грешка. Преглътни егото си и я поправи.

11. Поддържай дома си подреден и без излишни вещи. Те ще спират жизнената ти енергия и ще те държат на едно място. Как лесно да се отървеш от ненужните неща у дома си, разбери тук.

12. Не забравяй неписаното правило на кредитната карта - с нея купувай само важни неща, такива които ще си спомняш след 3 месеца. 

13. Отдели си време, за да се опознаеш. Прави си списъци на нещата, които харесваш и на тези, които не харесваш. Създай си основна представа за човека, който си, но остани отворена за промени.

14. Създай си сутрешен и вечерен режим. Те ще позволят на тялото ти да се чувства добре и уверено, че ти служи добре. Лягай си по едно и също време, без да се взираш в светещи екрани преди това, сутрин ставай рано и отдели време за кратка тренировка и здравословна закуска.

15. Когато виждаш, че нещо не се получава, недей да дълбаеш, а остави Вселената да си свърши работата, тя знае най-добре кой е оптималният вариант за теб.

16. Не се страхувай и срамувай да загърбиш всичко и да започнеш начисто.