1. Мислиш си, че истинската любов е нещо, което просто се случва, а не си даваш сметка, че тя е нещо, за което трябва да се грижиш всеки ден.

2. Начертала си си предварителен план, който се опитваш да следваш в любовта и непрекъснато се разочароваш. Не оставяш нещата да се случат по техния естествен път. 

3. Убеждаваш се, че истинската любов трябва да е лесна, естествена и да се постига без никакви усилия през цялото време, вместо да си дадеш ясна сметка, че понякога тя се нуждае от грижи и усилия. 

4. Търсиш половинка, която да има всички качества от твоя списък за идеалния партньор, който си представяш, че искаш да имаш, вместо да потърсиш някого с когото просто се чувстваш себе си. 

5. Пристрастена си към първата и много бурна фаза на влюбването и бягаш, когато нещата поутихнат и започнат да стават удобни. 

6. Анализираш любовния си живот на базата на това, което ти казват останалите.

7. Бъркаш страстта и увлечението с истинските чувства. 

8. Вярваш, че няма да откриеш истинската любов, докато не станеш по-добра и не "поправиш" някои черти на характера си, вместо да се научиш да се обичаш такава, каквато си. 

9. Забравяш, че физическото привличане, което имате с партньора ти може да преминава през пикове и спадове и това е напълно нормално. 

10. Позволяваш си да мислиш, че щом си стигнала дадена възраст, за теб е най-добре да се задоволиш с това, което имаш, вместо да търсиш щастието си и точния човек. 

11. Чувстваш, че трябва да се впуснеш в дълбоки обяснения, когато някой те попита защо все още нямаш връзка.

12. Оставаш с партньора си, само защото те е страх да бъдеш сама и да започнеш отначало. 

13. Вярваш, че започването на връзка означава краят на твоята независимост и спираш да проявяваш индивидуалните си черти, както и да практикуваш хобитата си. 

14. Не се вслушваш в интуицията си и често правиш това, което е общоприето. 

15. Подсъзнателно винаги търсиш одобрението на околните преди да вземеш каквото и да било решение за любовния си живот.

16. Очакваш другият да те направи щастлива. За да бъдеш щастлива, трябва първо да се научиш да цениш себе си и да даваш.