Много често се оказва, че сърдечните дела трудно могат да бъдат разбрани и обяснени. Предлагаме ви интересни размишления, които ще ви помогнат да погледнете на познатите неща по нов начин. И така, защо интелигентните хора намират по-трудно своята половинка от останалите?

1. Анализират своите чувства и тези на другите

Умните хора умеят блестящо да събират информация и да правят изводи. Но тази тяхна способност понякога им изиграва лоша шега: те много по-лесно, отколкото другите, са склонни да "избягат" от връзката при първите признаци на проблеми. Недоразумения, кавги? Значи не си подхождаме, така че - сбогом.

2. Нуждаят се от повече време, за да се разкрият

Мозъкът им никога не спира да работи, изтласква на повърхността всевъзможни детайли и причини, поради които нещата може да се объркат. В резултат на това, на интелигентните хора им е трудно да се отпуснат и разкрият пред други хора. Те знаят и разбират, че всички връзки са рискови. Ето защо често изглеждат студени и сдържани, но в действителност това не е така.

3. Разчитат на минал опит

Още един капан, в който попадат интелигентните хора. Това, което е унищожило техните предишни взаимоотношения не е задължително да разрушава и сега съществуващите, но на тях им е трудно да го осъзнаят. Те добре си спомнят как боли, когато се разделят с някого и пренасят миналия опит върху връзката с човека, с който са близки в този момент.

4. Самотата е техният съзнателен избор

Да, това е така. Умните хора си дават сметка, че е по-добре и по-удобно да си сам, отколкото да бъдеш с „неподходящия” човек. Това е тяхно осъзнато и внимателно премислено решение. В повечето случаи, тези хора са сами, не поради стечение на обстоятелствата, а защото те сами го желаят и се чувстват отлично сами със себе си.