1. Превръщат грешките в уроци

Колкото и да се стремите към перфекционизъм, грешките са неизбежна част от живота. Когато нещо се обърка не търсете вината в себе си или в другите, а погледнете на това като на възможност да помъдреете и да станете по-добра версия на самите себе си. 

2. Изключват щепсела

Манията по социалните мрежи може да се превърне в много лош навик, който буквално да завладее живота ти. Щастливите хора се изключват от виртуалната реалност всеки ден, направи и ти същото. Прочети книга, обади се на приятел или просто се лакирай, вместо да се фокусираш върху това какво се случва в живота на другите хора. 

3. Не правят от мухата слон

Всеки има лоши дни, в които не му върви. Изцапала си новата си рокля, счупила си си нокът, закъсняла си за работа или пък си изпуснала автобуса ... В ежедневието ни има много предпоставки да се ядосваме за дребни неща, но помни, че колкото повече се фокусираш върху нещо, толкова повече Вселената ти изпраща същото. Тя не прави разлика между добро и лошо. Просто ти дава това, което искаш.

4. Планират почивките си

Дори и да не могат да отделят много средства за пътувания, щастливите хора винаги намират бюджетни варианти, за да презаредят батериите си. 

5. Казват "Благодаря"

"Благодаря" е една от най-магичните думички, които можете да използвате в ежедневието си. Вселената обожава благодарните хора и започва да им дава още повече неща, за които да бъдат благодарни. 

6. Дават си почивка

Щастливите хора са свикнали да забавят темпото и да анализират мислите си. Защото всички знаем, че именно те формират нашата реалност. 

7. Превръщат задълженията си в игра

В живота ни неизбежно има досадни задължения, от които не можем да избягаме. Затова щастливите хора ги превръщат в забавление. Един от начините е да настроиш таймер следващия път, когато чистиш спалнята, например и да се състезаваш с времето, за да видиш колко много неща можеш да направиш само за 10 минути. 

8. Работят върху връзките си

Щастливите хора си дават сметка, че отношенията както със семейството, така и с приятелите и любимите хора, изискват време и отдаване. Те не приемат хората в живота си за даденост, а ги ценят и им го казват и показват. 

9. Не живеят в миналото

"Хората не осъзнават, че сега е всичко, което съществува; Няма минало или бъдеще, освен като спомен или очакване в ума. Миналото ви дава самоличност, а бъдещето - обещание за спасение. И двете са илюзии." - казва великият духовен учител Екхарт Толе. Нямаш власт нито над миналото, нито над бъдещето, единственото, което е в твоите ръце е настоящето. Така че наслади му се и живей в него.

11. Възползват се от всички възможности

Щастливите хора виждат възможност за развитие във всяко предложение и не се оставят на мързела да ги управлява. 

12. Движат се

Хората, които са щастливи с живота си са открили спорта, който ги прави щастливи и ги зарежда с положителна енергия. 

13. Те са честни

Лъжите предизвикват стрес, а животът е твърде кратък и натоварен, за да си добавяме сами негативни преживявания. Честността е най-добрата политика. 

14. Не се сравняват с другите

Щастливите хора отдавна са разбрали, че всеки има своя път в живота и затова не завиждат и не се сравняват с другите.