Винаги можете да си припомните най-страхотния комедиен сериал по традиционния начин – като започнете от първи епизод и изгледате десетте сезона за отрицателно време. Но ако сте гледали сериала няколко пъти, ние ви предлагаме да си припомните само 16 от най-страхотните и забавни епизоди, които са любими на всички ни:

1. „Пилотният" (Сезон 1, Епизод 1)

Този първи епизод си заслужава да бъде гледан отново и отново, защото задава идеалния тон на целия сериал и ни запознава с любимите ни герои по начин, по който веднага ни стават близки и симпатични. Но от друга страна – нещата още не са паснали съвсем по местата си и актьорите не са семейството, в което ще се превърнат съвсем скоро, ето защо е интересно да видите разликите между първите епизоди и цялостното впечатление, с което сте останали от следващите сезони.

2. „Онзи, в който баба умира два пъти“ (Сезон 1, Епизод 8)

В този епизод виждаме дъжда от захарчета, който се изсипва върху Рос, когато влиза в килера на починалата си баба. Моментът е много трогателен и за първи път кара зрителите да почувстват емоционална връзка с някого от героите.

3. „Онзи с видеото от бала“ (Сезон 2, Епизод 14)

В предишния епизод „Онзи със списъка“, Рос, насърчаван от Джоуи и Чандлър, съставя списък на положителните и отрицателните качества на Рейчъл, за да прецени с коя жена иска да бъде – с ученическата си любов Рейчъл или с настоящата си половинка Джули. Рейчъл разбира за списъка и никак не е трогната. Ето защо в този епизод ги заварваме скарани. Рейчъл обаче прощава на Рос, когато вижда, че той е искал да направи нещо много мило за нея на бала ѝ (за което тя дори не е подозирала). Освен това да видим героите като по-млади, е много забавно.

4. „Онзи с гигантското устройство за мушкане“ (Сезон 3, Епизод 8)

Сещате ли се за голия мъж, който живее в блока срещу Моника? Разбира се, че се сещате. И когато бандата (водена от Джоуи) се опасява, че голият мъж е починал, те решават да проверят, като измислят гигантско устройство, с което да го сръчкат.

5. „Онзи с плажа“ (Сезон 3, Епизод 25)

Финалът на трети сезон ни отвежда на пътешествие до една къща на плажа, където Фийби се надява да открие „най-добрата приятелка“ на майка си Лили и да научи от нея нещо повече за баща си Франк. Освен това в този епизод Рейчъл убеждава новото гадже на Рос да си обръсне главата. Ако се чудите – медузените неприятности на Моника са в следващия епизод.

6. „Онзи с булчинските рокли“ (Сезон 4, Епизод 20)

Към края на четвърти сезон Моника, помолена от Рос, отива да вземе булчинската рокля на Емили, но накрая решава да я пробва и да я задържи за себе си (поне за известно време), после към партито с булчински рокли се присъединяват и Фийби и Рейчъл. А накрая Рейчъл ужасява новото си гадже като се появява пред него в булчинска рокля.

7. „Онзи с новогодишните обещания“ (Сезон 5, Епизод 11)

Рос и тесни кожени панталони? Не е нужно да казваме повече, сигурни сме, че вече си го представяте.

8. „Онзи, в който Фийби тича“ (Сезон 6, Епизод 7)

Рейчъл и Фийби започват да живеят заедно, дори ходят да правят джогинг заедно... докато Рейчъл не вижда как Фийби тича... тогава ѝ се приисква по-скоро да бяга в обратната посока.

9. „Онзи, в който Рос среща бащата на Елизабет“ (Сезон 6, Епизод 21)

Да, бащата е Брус Уилис и наистина е невероятен в ролята си!

10. „Онзи с евтината булчинска рокля“ (Сезон 7, Епизод 17)

След като разбира, че родителите ѝ са похарчили събраните пари за сватбата ѝ, Моника решава сама да плати за скорошната събитие. Ето защо тя, Фийби и Моника отиват на гигантска разпродажба на булчински рокли, която завършва доста епично.

11. „Онзи с тайния килер“ (Сезон 8, Епизод 14)

Чандлър разбира, че подредената и организирана Моника всъщност има таен килер пълен с... боклуци! Спокойно, Моника, случва се и на най-добрите.

12. „Онзи с плъховете на Фийби“ (Сезон 9, Епизод 12)

Естествено, че Фийби би осиновила семейство плъхове. Споровете ѝ с Майк в този епизод са невероятно забавни.

13. „Онзи, в който Моника пее“ (Сезон 9, Епизод 13)

Основната сюжетна линия на епизода се върти около Моника, която пее с полупрозрачна блуза, но освен това разбираме, че все още има надежда Рос и Рейчъл да се съберат.

14. „Онзи със сватбата на Фийби“ (Сезон 10, Епизод 12)

В сериала има доста сватбени епизоди, но никой не е толкова трогателен, колкото този на Фийби. От малкото кученце шафер до подхода на Джоуи към венчавките – всичко е толкова мило и очарователно.

15. „Онзи с Принцеса Консуела“ (Сезон 10, Епизод 14)

След венчавката Фийби разбира, че може да промени името си както пожелае и затова решава да е Принцеса Консуела Банана Хамък. Майк също има забавни предложения за своето име...

16. „Последният“ (Сезон 10, Епизоди 17 и 18)

Един трогателен финал, който напълно си заслужава да бъде видян отново.

А сега – нека маратонът започне!