Урок № 1

Не поддържайте приятелства, които нямат стойност за вас. Въпреки че загубата е болезнена, е по-добре да се обграждаме с хора, които ни правят щастливи.

Урок № 2

Понякога наистина ще оплескваш нещата. Когато това се случи, не се оправдавай. Приемането на грешките ще ти спести много проблеми.

Урок № 3

Най-добрият приятел не трябва да е човек, с когото сте постоянно заедно. Но пък е човекът, на когото първи се обаждаш, когато страдаш. Той е и човекът, който ще бъде щастлив за всичко хубаво, което се случва в живота ти.

Урок № 4

Независимо от възрастта ти, винаги ще се нуждаеш от хора, които да те подкрепят. Това не те прави слаб човек, а много силен!

Урок № 5

Сложи си допълнително торта. Изпий втора чаша от горещия шоколад или от виното. Няма нищо лошо в това да си угаждаш!

Урок № 6

Не всяко момче ще те намира за привлекателна. Но това не означава, че си грозна – нека чуждото мнение не определя самооценката ти!

Урок № 7

Да говориш лошо за някого, колкото и ужасен да е според теб, те прави по-лош човек и от него.

Урок № 8

Поемай всеки шанс и възможност, които ти се предлагат. Не очаквай тези неща да идват всеки ден. Когато животът ти даде нещо, не му казвай „не“!

Урок № 9 

Няма нищо по-грозно от приятел, който говори зад гърба ти. Направи си услуга и го разкарай от живота си.

Урок № 10

Не всички мъже са еднакви. Имай вяра, че този, с когото ти е писано да си щастлива, ще се появи точно тогава, когато е най-правилният момент.

Урок № 11

Не се извинявай за това, че си щастлива.

Урок № 12

Знай цената си. Ако си в ситуация, в която някой не разбира колко невероятна и силна си, продължи напред.

Урок № 13

Не се чувствай зле, че си си взела почивка. Заслужаваш я. Работата може да почака.

Урок № 14

Любовта ще живее отново. Обещавам.

Урок № 15

Бъди мила със себе си. Независимо какви са грешките и каква негативност крещи в главата ти, трябва да поставяш себе си на първо място.

Урок № 16
Психическото ти здраве не е нещо, от което да се срамуваш. Можеш да получиш помощта, от която се нуждаеш, когато почувстваш, че нещо не е наред.

Урок № 17

Не се променяй за никого – независимо колко невероятен ти се струва!

Урок № 18

Бъди нежна към сърцето си. Отпусни се, когато то има нужда от почивка. Вдишай болката и я издишай навън. Ще преживееш всяко страдание и сърцето ти ще бъде наред. Всичко ще бъде добре!